Vil bli religiøs – Hvor starter jeg?

Les også: Hvordan bli muslim

Har du noen gang fått tanker om å bli religiøs? Men ikke aner hvor du skal starte, Her vil jeg prøve å forklare hvilken vei du kan ta for å bli en religiøs muslim. For å gjøre lang tekst kort: Begynn med å be.

Først, ler deg basis med Islam. Lær deg kun litt om Islam til å begynne med, ikke bry deg om avansert stoff på starten. Bare lær deg bønnen, vit at du skal be 5 ganger om dagen. Jeg hadde mange spørsmål før jeg endelig begynte å be, jeg fikk automatisk svar etterhvert som jeg ba, hvorfor ting var slik de er. Jeg fikk allerede svar på mange av mine spørsmål som ingen kunne svare på av meg selv da jeg startet med å be.

Deretter, lær deg hva du må passe på får å ikke gå glipp av bønnen. Hvis du plutselig ikke er hjemme en dag når det er tid for bønn, hva skal du gjøre da? Prøv heller å legg om dagene dine slik at du prioriterer bønnen før noe annet. For par uker siden kunne jeg ikke være med noen på byen selv om det var veldig viktig, fordi jeg måtte be. Alltid prioriter bønnen før alt annet. Det er til stor nytte for deg selv.

Hvorfor be i det hele tatt? Hva får jeg ut av det?
Jeg har hitil ikke hatt et sekund tanke om å slutte å be siden jeg startet med å be i Oktober ifjor. Jeg bare tenker på hvilke konsekvenser jeg selv kommer til å få hvis jeg slutter. Før var det bare stress rundt meg, jeg selv var stresset stort sett hele tiden. Nå har jeg det bedre enn noe gang. Og det er kun pga. bønnen jeg har det veldig fint nå. Når jeg ber tenker jeg mindre eller ikke i det hele tatt på det gale. Jeg tror jeg hadde tenkt mer på det gale hvis jeg skulle be en eller to ganger om dagen, fordi det hadde blitt mye tid til overs for å tenke på andre ting enn fred.

Her er en video som viser deg hvordan du skal gjøre Wudu (renselse) før bønnen.

Her er teksten som skal resiteres under bønnen. Vis Tekst

Jeg håper du kan bønne bevegelsene, hvis du er usikker spør meg gjerne. Grunnen til at jeg ikke har lagt inn bønne bevegelsene er fordi at jeg fant forskjellige på Internett, alle var ikke like.

Les også: Hvordan bli muslim

5 thoughts on “Vil bli religiøs – Hvor starter jeg?”

 1. Hei jeg lurer på om du kan sende meg en mail hvor det står trinn for trinn om hvordan man ber og hva man sier under bønnen. Jeg sliter litt med engelsk, så den vidoen hjalp meg ikke no særlig. Kan du også fortelle meg når tidene for å be er?

  Jeg hadde satt STOR pris for det, og det ville hjelpet meg masse

  mvh.
  Flamur

 2. Assalamo alaikom.

  ”Grunnen til at jeg ikke har lagt inn bønne bevegelsene er fordi at jeg fant forskjellige på Internett, alle var ikke like.”

  Grunnen til at du fant forskjellige bønn måter å be på er fordi at det spørs hvilken lovskole du følger.

  Wassalam.

Det er stengt for kommentarer.