Uenigheter mellom to

Abbas bin Abdul Azeem al Ambari forteller: “Jeg satt i selskap med Imam Ahmad bin Hambal (rahmatullahi alaih) når Ali bin Madeeni (rahmatullahi alaih) kom på et transportmiddel [engelsk: conveyance, mest sansynligvis her en hest]. De begynte å debatere om en viss spørsmål [masalah], stemmen deres ble høylytt og jeg fryktet at dette vil føre til krangel mellom dem to. Når Ali [rahmatullahi alaih) skulle til å gå, bestemte Imam Ahmed [rahmatullahi alaih] om å stå opp og holdt stigbøylen til hesten for han.

Yunus bin Abdul A’laa as-Sadafi [rahmatullahi alaih] – en av de spesielle studentene til Imam Shafi’ee  [rahmatullahi alaih] sa: “Jeg har aldri sett noen mer intelligent enn Imam Shafi’ee  [rahmatullahi alaih]. En dag debatterte vi om en viss fatwa/masalah og separerte oss på grunn av uenigheter. Deretter, Imam Shafi’ee  [rahmatullahi alaih] traff meg, holdt min hånd og sa, ‘Abu Moosa! Kan vi ikke forbli som brødre selv om vi ikke er enige om en masalah’?”

Shaykh Muhammad Awwamah [hafizullah] kommenterer: “Tenk på hans utsagn. Selv om vi ikke er enige om en masalah. Det betyr at vi kan være uenige om visse ting men det bør ikke påvirke vår brorskap.”

[Adab-ul-Ikhtilaaf, s. 81-82]