Trening for nybegynnere

Det er ikke alle som er så heldige og kan bevege seg så mye på jobb og skole. Derfor er det viktig at vi får beveget oss nok om vi ikke vil bli overvektige. Vi blir mindre og mindre aktive enn før, fordi mye har blitt kontorarbeid og ved å sitte på kontorstolen vokser også kroppen seg hvis man ikke behandler den på en riktig måte. I en serie med artikler vil jeg gi deg veldig basis tips om trening. Jeg kan avsløre her at min vekt for 2-3 år tilbake var 128kg (hehe – helt sant!) i dag veier jeg 95kg – problemet er at vekten min står kun et sted og går ikke opp eller ned, derfor har jeg funnet en løsning på det.

Jeg liker mer kondisjon fremfor styrketrening

Jeg er ikke en av de som har som mål om å løfte 100kg i benk eller få større armer og større rygg. Slik styrketrening er ikke min greie eller jeg har ikke stor interesse for det. Jeg er mer glad i kondisjonstrening, løping, sykle, svømming osv. men det er bare interesse og ikke en anbefaling fra meg om at du også skal gjøre det. Jeg er mer glad i å løpe i skogen/marka istedenfor å løpe inne på tredemølle. Akkurat nå har jeg mest fokus på noe egentlig annet som ikke har så mye med selve trening å gjøre men som er livsviktig sammen med trening og det er mat (skummel greie). Du kan trene så mye du vil og hvis du ikke spiser riktig kommer du ingen vei, dessverre!

Et veldig enkel og det et av de beste tipsene når det gjelder å gå ned i vekt: For å gå ned i vekt spis mindre enn det du forbrenner i løpet av en dag.

Det er enklere sagt enn gjort, det du forbrenner regnes i Kcal (kilo kalorier), hvis du ser bak pakningen på matvarer vil du finne antall Kcal, for eksempel hvis du spiser 2000 kcal i løpet av en dag og forbrenner 2500 vil du gå ned i vekt. Hvis du ser at du ikke har noe fremgang av den treningen din nå er det fordi at du spiser mer enn det du forbrenner. Nå står vekten min på 95kg og har stått der en stund, etter litt tenking og “forskning” fant jeg ut at jeg spiser like mye som jeg forbrenner. Derfor er jeg nødt til å spise litt mindre enn det det jeg forbrenner. Men det er inntaket av mat på en uke eller en måned en bør legge merke til, at du spiser litt for mye en dag i blant gjør ikke noe.

Halvere det jeg spiser

Jeg kommer til å halvere det jeg spiser, som normalt spiser jeg 2 knekke/brødskiver til frokost, det kommer jeg til å endre til 1 brødskive. Til lunsj spiser jeg salat og 1 brødskive med litt forskjellige pålegg hver dag, det halverer jeg til kun salat. Jeg trener minimum annenhver dag så på treningsdagen kommer jeg til å spise litt mer til lunsj. osv.

Jeg håper du også sammen med meg vil utføre dette så kan vi se på hverandres resultater. Sjekk vekten din på tom mage, noter det ned et sted og sjekk vekten din hver helg (på tom mage, f.eks. om morgen). Dette var del 1 – om noen uker når jeg har fått i gang prosessen vil jeg skrive del 2 – inshAllah (Hvis Allah vil).

Tre øvelser jeg gjør hver dag om morgen og kveld

Vanlige push ups – så mange jeg klarer, knebøy og planken (se bilde under) 3 x 30 sek

Lykke til og fred være med deg!