Tips: Hvordan ødelegge lysten for ‘dunya’

  • Hvis en person ikke jobber med å rengjøre sitt indre, vil hans ytre handlinger for tilbedelse (ibaadat) bli livløse og vil ikke gi stor mening. Slike handlinger vil A Room For the Wormsikke klare å oppnå det de egentlig ønsker. For eksempel hvis en person ikke klarer å fjerne stoltheten og arrogansen fra sitt hjerte når han er i sajdah, så vil den arrogansen beseire grunnlaget for sajdah med det første.
  • Av å huske døden oftere, vil en persons tilrekning av dunya bli fjernet fra hans hjerte.
  • Rivalisering av dunya er en stor distraksjon fra ibaadat. For eksempel, hvis en person ønsker seg noe som andre har som rikdom men det vil lede til hans ødeleggelse.

Kjære lesere tipsene over er hentet fra en av de flotte talene til Shaykh Riyadh ul Haq. Det er meget viktig for en muslim å utføre ibaadat fra hjerte, og det er flere ting i vår hverdag som står i hindring for oss med å utføre ibaadat. Hvis vi tar disse små tipsene fra shaykh vil det ha stor påvirkning på oss. La oss innse det, det er tross alt dunya som er vårt største hindring. Klarer vi tilintetgjørelse lysten av dunya er vi kommet ganske langt med vår ibadaat.

Måtte Allah hjelpe oss med det. Ameen!