Tiden… som vi kaster bort

Fred være med deg.

Snøen har ikke gitt seg enda, nyhetene i Aftenposten.no sier at det ikke er mer plass til snø. Så la oss be til Allah om at Han gir oss mer plass eller gir oss mindre snø fremover, til den gamle smelter. Men det er ikke mange uker igjen av vinteren… La oss se hva som skjer fremover.

Jeg drømte at livet var glede. Jeg våknet og fant ut at det var plikt. Jeg gjorde min plikt og fant ut at livet var glede.

– Ukjent

Uansett, i denne artikkelen skal jeg skrive om tid, som vi har men som vi ikke bruker til det vi bør gjøre. Som jeg har sagt tidligere: Vi bør ikke gjøre det vi liker men vi bør like det vi bør gjøre. Vår tro til Allah (Gud) må være der hele tiden. Vi må like det. Hvis jeg spør deg om du har bakke under deg, vil du ganske raskt svare ja uten å tvile på det. Hvis jeg spør deg om du har himmel over deg, vil du ganske raskt svare ja uten å tvile på det. Det er slik tro vi må ha til Allah (Gud). Hvis jeg spør deg om Allah ser deg nå, må du svare ja ganske raskt uten å tvile på det. Hvis vi bruker mer tid på å tenke på at Allah ser oss, vil vi utføre våre oppgaver mer strukturert.

  • Tid: Blir kastet bort, har ikke struktur og bruker ikke til dhikr (å huske og nevne Allah). Mange bruker tiden sin til å sove; er det ikke noe som kalles for å oversove? Enkel regel: 24 timer del på tre. Åtte timer jobb/skole, åtte timer fritid og åtte timer søvn. Bruk en del av din fritid på moskeen, eller bruke tiden man er på Internett til å søke kunnskap om deen (livssyn). Det behøver ikke å bare være religiøse ting, men husk at Islam/deen handler om alt mulig.
  • Kunnskap: Vi har kunnskap til å utføre arbeid, men vi gjør ikke noe med det. Noen mangler kunnskap men de bruker ikke tiden til å tilegne seg kunnskapen
  • Handlinger: Vi utfører handlinger uten å ha frykt for Allah, det at han ser oss hele tiden
  • Rikdom: Vi bruker det på ting som vi ikke vil få ajr for (belønning fra Allah). Vi bruker penger, vår status og vår autoritet på ting som ikke gir oss fordeler i dette livet eller i akhirah (neste liv). Vi kjøper ting vi ikke har behov for og for å imponere folk vi ikke liker
  • Kjærlighet: Våre hjerter er tomme for kjærlighet til Allah og følelsen av lengselen med å møte Ham. Istedenfor det er våre hjerter fylt med noe annet eller noen andre.
  • Kroppen: Som vi ikke bruker til ibadah (tilbe) Allah.
  • Intelligens eller hjerne: Blir brukt til å tenke på ting som ikke er relevant. Vi kan heller bruke intelligensen vår til å gjøre ting som er en del av deen (livssyn).

Alle de syv emner som jeg har nevnt ovenfor er meget viktige for livet vårt og vår hverdag. Det er viktig at vi ikke kaster de bort på noe som ikke gir oss fordeler eller som ikke er egnet for oss.

Jeg har skapt djinner og mennesker kun for at de skal tjene Meg.

– Koranen, Adh-Dhariyat kap. 51 vers 56

One thought on “Tiden… som vi kaster bort”

  1. MashAllah bhai! Nok en gang, jazakAllah khaiyr for det flotte innlegget.. Stå på;)

Det er stengt for kommentarer.