Tid til deg selv

Ja nå er det snø i Norge, jeg burde kanskje si endelig snø. Imens de aller fleste klager over snøen så er jeg faktisk glad. Jeg liker snø! Og hvorfor klage? 1) det er nord, 2) det er vinter og 3) nei jeg vet ikke hva nummer tre er. Men det skal være snø NÅ 🙂

Tilbake til emnet.. Hva bruker du tiden du har til overs? Har du tid til overs i det hele tatt? Du vil kanskje tro at du ikke har tid til overs. Men mange har det, nesten alle har det. Jeg har det også! Med tid til overs mener jeg at den tiden du kan bruke til å tenke på deg selv og kun deg selv. Ikke bry deg om noe som helst annet, ikke en gang religionen (å, å, jeg kan ikke tro at jeg sa dette). Du trenger tid til deg selv av og til der du kan tenke på deg selv og tenke over hva du vil gjøre etterpå, etter 1 time, etter 5 timer, imorgen, etter en uke, etter en måned, etter et år, etter 5 år eller 10 år… Hvor vil du være om 5 eller 10 år? Har du noen gang tenkt på det eller tenker du ikke så langt? Kanskje du er redd for noe og heller lar livet gå som den går…?

Jeg har som regel alltid anbefalt at du lager mål som du vil oppnå iløpet av livet ditt. Nå vil jeg anbefale deg å lage en tidsskjema der du skriver inn dine daglige oppgaver eller rutiner du utfører. Skriv ned på et ark eller på Word/PC, hva du skal gjør og når. Se om du får en time eller to til overs som du kan bruke på deg selv.

Tenk deg gjennom hva du har å gjøre, hva du vil gjøre og hvordan du skal gjøre det. Har du store utfordringer du skal ta deg av snart tenk deg gjennom hva du skal gjøre før de, kanskje du skal gifte deg? Er du sikker på at du vil det nå og ikke etter x antall år istedenfor? Kanskje du skal ta førerkort men får ikke tid til det, lag plan for det og utfør det når du har tid. Kanskje du vil begynne å be, men vet ikke når eller hvor du skal starte. Du kan gjerne lage deg en liste over spørsmål som du synes er vanskelig å svar på og tenk over det selv.

Jeg trives best med å gå tur ute og tenke over dette, ikke nøl med å prøve det samme siden det er kaldt ute. Kle deg godt og ta en spasertur.

One thought on “Tid til deg selv”

  1. As salamo aleykum
    Bror, du er veldig glad i å skrive og lage deg mål i livet. Vi alle lesere vet at du oppnår suksess med det. Alhamdulillah

    InshAllah, skal jeg lære noe av dette og praktisere det i livet mitt også!

    JazakAllah khayr for en fin artikkel!

Det er stengt for kommentarer.