Ta fordel av fem fordeler før fem “ulemper” kommer

Profeten Mohammed (fred være med han) sa: Utnytt fem fordeler av fem fordeler før fem “ulemper” kommer: Utnytt din ungdomstiden, før du blir gammel. Din gode helse før du blir syk. Ditt rikdom før du blir fattig. Din fritid før du blir opptatt og ditt liv før du dør.

1. Ta fordel av din ungdom før du blir gammel
Profeten Mohammed (fred være med han) sa at en bør ta fordel av sin ungdom før han blir gammel. Fordi det er da en person har mest energi til å gjøre det meste som en gammel person ikke klarer. Det er også i den tiden en planlegger sin fremtid.2007-08-12_MG_0786

Alle handlinger en gjør i sin ungdomsliv bør være kun på grunn av Allah.

Ungdom er ikke det riktige ordet brukt her men den ungdom Profeten (fred være med han) nevnte er shabbab eller shab. Jeg tenker ikke på denne ungdommen som i vesten kaller for i aldere 14-20 år eller noe sånt. I Islam er en person ungdom til en blir ca 40 år. Det er fordi 40 er den primære delen av livet, når ens mentale og fysiske egenskaper møter en motstand begynner de å gå nedover.

2. Ta fordel av din gode helse før du blir syk
Når du først er frisk så benytt deg av fordelene med å gjøre ekstra mye ibadah til Allah.

Hvis du er syk bør du gjøre dua til Allah om at han skal gjøre deg frisk igjen, be ekstra bønn også. Men når personen er blitt frisk igjen så er det som om han har glemt Allah og bare gjør sitt dunya ting. Husk å huske Allah både når du er syk og frisk. Faste de sunnah dagene (også kjent som de hvite dagene) er også en stor fordel når man er frisk. De hvite dagene er den 13., 14., og 15. hver måned i den islamske kalenderen.

3. Ta fordel av din rikdom før din fattigdom
En dag har vi kanskje ingenting men den neste dag har vi mer enn det vi trenger… Husk å investere for din fritid. Sats heller penger på å tjene Allah enn å satse penger for å tjene mer penger.

Både en muslim og en kafir kan investere penger. Forskjellen er at en kafir investerer penger for å tjene penger men en muslim investerer penger i masjid og andre slike organisasjoner for å tjene Allah.Moskeen i Åkebergveien

Vi bør også huske at vi har akkurat nok penger til oss selv, vår familie, barn osv. før vi tar slike valg.

4. Ta fordeler av din fritid før du blir et opptatt menneske
Vi har mer fritid enn hva vi kan tenke oss. Generelt jobber folk 8 timer om dagen, eller går på skole. Hva går resten av de 24 timene på? De fleste av oss ser på TV eller gjøre andre unødvendige ting som de kaller for sosialisere. Vi er nødt til å bruke vår tid mer klokt.

Å bruke tiden mer klokt betyr nødvendigvis ikke at vi skal kun utføre de religiøse pliktene, noe som vi må/bør gjøre. Men vi kan bruke vår fritid til også å lære oss noe nytt. Bruk tiden på å lære noe som kan gi deg nytte. Islam er komplett måte å leve på. Alle tingene vi gjør kan bli omgjort til gode gjerninger kun hvis vi gjør dem for Allah.

Når jeg bor for meg selv har ingen planer om å ha en TV. Jeg husker å ha kommet borti en koranvers om alkohol, det er noe slik, “det er flere ulemper ved alkohol enn fordeler”, det samme tenker jeg ved en TV også. Vi finner så mange tv-kanaler som viser haram stoff, halvnakne damer, unødvendige søppel programmer (paradise hotel?), musikk og alt dette. Kvitt deg med TV-en og bruk mer av tiden din på bønne-teppet og i masjid.

Mange jeg kjenner ser ikke på TV, men heller bruker sin tid foran PC-skjermen. Vel der også bør en ha plan om hvor lenge en skal sitte og surfe på unødvendige ting. Jeg har tidligere skrevet om hvordan du kan erstatte dårlige Internett vaner med de gode.

5. Ta fordeler av livet ditt før du dør
Dette summerer det hele. Alle av oss som leser dette har et liv, det er derfor vi er her nå. Alle skal dø, uten tvil. Under profeten Mohammeds (fred være med han) værelse i denne verden kom det et vers der Allah sier “Du skal dø og det skal de andre også”. Og det ble slik Allah sa, Profeten Mohammed (fred være med han) døde, og det gjorde også Sahaba, og folk som kom etter dem og etter dem igjen. Og nå er det snart min og din tur. Når vi dør har vi null sjanse til å spole tilbake et nanosekund av livet vårt for å gjøre en god gjerning.

Når en kafir dør vil han si “Allah gi meg mulighet til å gå tilbake og gjøre det riktig igjen” og Allah svarer “Nei! Du hadde fått kun en sjanse og nå du har ingen mulighet til å gå tilbake. Alle gode gjerninger du gjør vil bli verdsatt og alle gale ting du gjør vil du få straff for”.

Dette er ikke et langt liv, du kjenner kanskje et menneske som er mye eldre enn deg som kanskje nærmer seg 90 eller 100 år, spør dem hvordan livet er, hvor kort livet egentlig er. Det menneske angrer sikkert på at han/hun ikke brukte livet sitt på å tilbe Allah mer enn hva han/hun hadde klart. Ofte vi tenker oss det er lenge til vi blir 100 år gamle, men vi er i den alderen før vi vet ordet om det.

Dette er livet ditt… og mitt. Allhamdollilah, Takker Allah at jeg lever i dag og jeg håper jeg lever enda lenger så jeg kan tilbe Allah.

5 thoughts on “Ta fordel av fem fordeler før fem “ulemper” kommer”

  1. Mashallah, kjempe bra skrevet. Jeg visste ikke om denne siden før idag, men inshallah skal jeg følge med på hvert innlegg.

    1. JazakAllah khair br. Ismail. Jeg håper du liker det du leser og legger inn tilbakemeldinger.

  2. MashaAllah, utrolig bra artikkel. JazakumAllahu khayra,bror..

Det er stengt for kommentarer.