Ta avgjørelser på den religiøse måten

Fred være med deg.

Jeg må si at hvis jeg i dag skal sammenligne mellom feiringen til Profetens (fred være med ham) bursdag og en musikk konsert så var bursdagen definitivt MYE bedre. På fredag var det Mehfil-e-Naat som det kalles på urdu, der flere folk samlet seg i moskeen på WIM for å høre på nasheed, naat osv. og det var kjempe bra. I går var det bursdag feiring til Profeten (fred være med ham) på samme sted og det var enda bedre. Moskeen var stappfull, jeg har aldri følt meg så trangt på moskeen, hehe. Men det var gøy uansett. De som gikk glipp av det kan bare angre!

Ofte foretar vi store avgjørelser med religion selv om vi ikke er religiøse, for eksempel mange gifter seg på den religiøse måten, de trenger heller ikke å være religiøse for å gjøre det.
Men hva med de små tingene vi gjør i vår hverdag, hvorfor setter vi ikke religion foran for å foreta den avgjørelsen?

Dette kan være noen av de:

  • Studievalg
  • Karriere, arbeid og/eller jobb
  • Valg av underholdnings måte
  • Hvordan en hverdag brukes og bør brukes

Forklaring av de ovennevnte:

Studievalg: Med det mener jeg at hvis vi skal velge et studie bør vi se hva religionen vår sier om det studie, nå tror jeg ikke det er så veldig mange studier som finnes som er i mot vår religion, men pass på det! Hvis du velger et studie se på fag innholdet og se om noe der som kan være mot din religion og hvis det hør med Imamen hva du kan gjøre med det. Du kan stille spørsmål til imam her og få et raskt svar.

Karriere, arbeid og eller/jobb: Du kan ikke jobbe med hva som helst, det finnes utallige mange yrker og arbeid der ute som man kan velge mellom. Men ikke alltid er det lurt å velge hva som helst, å selge alkohol er forbudt for muslimer. I dag vet vi at mange muslimer gjør dette, og de har en unnskyldning som de bruker: Vi er i Vesten! Så før du velger et karriere se hva religionen sier om det først.

Valg av underholdnings måte: Hvis du får velge mellom å dra på en fest eller til moské, hva hadde du valgt? La meg se: Islam sier nei til fest, ja til moské. Har du tro på Allah og du er religiøs, hadde du valgt moské fremfor festen. Det gjelder da også annet underholdning du skal velge for deg selv, se hva Islam sier om det før du foretar deg noe handling der.

Hvordan en hverdag brukes og bør brukes, her skal jeg ikke si mye mer enn at: Ha tro på Allah og han viser deg veien.

Så, hva du må foreta deg se hva Islam sier om det før du gjør det. Det er store sjanser for at du blir mer suksess da, også i ditt neste liv. Du lever da problemfritt, ingen vil påpeke deg at du gjør noe galt. Og det viktigste og beste jeg vet, er den gode følelsen du får av en god gjerning. Problemer vil komme og gå underveis, men da må du huske at dette livet er kun en test for oss. Vi vil ha både gode og dårlige tider, ref. finanskrise.

Ukens mål: Gå på tur