Stopp! Reflekter over livet heretter i en liten stund…

Vi må slutte å bry oss om hva vi ikke har men heller takke Allah [subhanahu wa ta’ala] for hva vi har. Vi må slutte å tenke på hva vi ikke har fått til i livet vårt i fortiden, og hva vi kommer til å gjøre i fremtiden, og heller fokusere på hva vi gjør nå.

Det er Allah [subhanahu wa ta’ala] som er den beste planleggeren vår og Han har allerede bestemt hvor mye vi skal få av dunya; familie og rikdom. Uansett hvor hardt vi jobber eller ikke jobber så får vi ikke mer eller mindre enn det Allah [subhanahu wa ta’ala] har bestemt for oss.

Muslim Grave In Danakil Coast, Eritrea

Vi må heller fokusere på våre handlinger vi gjør nå, sånn som gjerninger vi utfører hver dag.

Eneste måten vi kan få mer på er å gjøre dua til Allah, da det er Han som forsørger oss og ikke menneskene. Alt skjer etter Hans vilje.

Det er ikke lenge til vi skal dø, vi kan dø når som helst. Allerede i graven vil vi bli spurt for hva vi har brukt vår tid på. Det vil ikke hjelpe å skylde på andre.

Så hvorfor ikke reflektere litt over prosessen i graven…?
Er du i det hele tatt kjent med den prosessen i graven…?

 

2 thoughts on “Stopp! Reflekter over livet heretter i en liten stund…”

  1. Hvis “Han har allerede bestemt hvor mye vi skal få av dunya; familie og rikdom. Uansett hvor hardt vi jobber eller ikke jobber så får vi ikke mer eller mindre enn det Allah [subhanahu wa ta’ala] har bestemt for oss.” så har vi ikke fri vilje. Uten fri vilje er ikke noen handlinger vonde handlinger, men forhåndsbestemt av Gud slik vannets endelige posisjon nederst i glasset er forutbestemt. Da var det for eksempel forutbestemt at djevelen ikke ville bukke på grunn av sin stolthet, og Allah som er altvitende, visste dette, men Allah gjorde det allikevel. Eller er det noe som motbeviser årsakssammenhengen i min logikk?

Det er stengt for kommentarer.