Start nå ellers må du ta igjen alle år

Tidligere har jeg skrevet om at hvis man ikke ber så er man heller ikke muslim. Det viste seg å være feil, dessverre, det er ikke min feil, men han jeg lærte det av. Det viste seg at personen som lærte det meg og alle andre seere av dette programmet ikke er så flink i Fiqh – islamske regler/lover.

Men det er jo helt greit, men nå gjenstår det bare å ta igjen alle bønn jeg ikke ba. Som regel skal man begynne å be når man blir moden, det skjer som oftest ved alderen 13-14. Jeg husker ikke når jeg ble moden enten 13, 14 eller 18, hehe. Så jeg tar det fra alderen 13. Da er det om å gjøre å ta igjen alle bønn for 6 år. wow.

Som du forstår så er det ganske kjedelig at jeg ikke ba før, hvem skal jeg skylde på? Miljøet? Foreldrene? Imamen? Ingen av de! Jeg skylder på meg selv!

Det er bedre at man starter så fort som mulig, isteden for å ta igjen alle år man ikke ba.

Så mitt forslag til dere alle der ute: Start å be nå ellers må du ta igjen alle år.

Jeg laget en tabell som jeg hang på døra mi, hver gang jeg har bedt setter jeg strek for at jeg har fullført den. Slik ser tabellen min ut:

Dette er tabell for år 2002, når jeg har tatt igjen alle bønn for år 2002, må jeg ta igjen for 2003, deretter 2004, 2005, 2006 og 2007. Fordi det var i 2002 jeg ble 13 og det var i slutten av 2007 jeg begynte å be. Så imellom der må jeg da ta igjen bønn. Man MÅ be fra en kommer i puberteten.

Også har jeg satt hvor mange dager det er i den måneden jeg skal ta igjen. I januar 2002 var det 31 dager, så jeg må be da Fajr (morgenbønn) 31 ganger. Tallet etter bønnenavn betyr hvor mange Rakat (bønne bevegelsene man foretar seg når man resiterer bønnen) som er Farz (obligatoriske) å be. Å ta igjen bønn = er å gjøre “Kazah”, når man gjør kazah kan man be kun de obligatoriske. Når jeg skal be vanlige daglige bønn som jeg gjør nå så ber jeg ekstra obligatoriske på den tiden det er den samme bønnen. For eksempel jeg ber de 2 Farz jeg må ta igjen når det er tid for Fajr og ikke før eller etter.

Oppdatering

Her er en snarvei for å ta igjen bønn hvis du har veldig mange bønn å ta igjen.