Spør Leserne: Hvorfor kritiserer ateister Islam?

Når jeg går inn på hvilken som helst diskusjonsforum enten norsk eller engelsk (internasjonalt) finner jeg emner/innlegg, der folk kritiserer Islam. De hører noe, og får sjokk også legger de inn lenker som de finner på nettaviser og mener det er galt. Media står bak mye av dette også. Dagens aviser presenterer Islam på feil måte, og de prøver så hardt de kan hele tiden.

Jeg spør dere leserne Hvorfor har ateister så mye fokus på Islam for å kritisere, er det bare media sin skyld?

Skriv svar på spørsmål

One thought on “Spør Leserne: Hvorfor kritiserer ateister Islam?”

  1. Gammelt spørsmål, men jeg svarer for det. Jeg tror ikke ateister generelt gjør så stor forskjell på religioner. Nå er jeg ateist selv faktisk, men har ikke for vane å kritisere religioner av den grunn. Dessverre er det nok mange nærmest militante ateister – jeg støter på flere rabiate ateister enn kristne, jøder og muslimer i hverdagen min (i Norge da) – som ikke synes det er nok å ikke ha noen gudstro, men de må på død og liv kritisere alle former for tro og religion overalt når de får sjansen. Litt som de kristnes misjonering nesten. Det er veldig unødvendig i mine øyne. Lev og la leve er mitt motto, så lenge alle kan oppføre seg så klart.
    Dessverre har jeg en oppfatning av at mange nordmenn som ikke tror på noen gud er veldig sterkt imot religion. De har en misoppfatning av at religioner bare er maktredskaper for herskesyke mennesker, eller en slags krykke for svake mennesker. De tror at alle kriger og konflikter og all slags ondskap bunner i religion og bare religion, og greier ikke å se alt det positive våre religioner har tilført og fortsetter å tilføre menneskeheten.

    Når det gjelder fokuset på islam og hvordan islam fremstilles i mye av mediene, har det nok mindre å gjøre med ateisme enn med hva som skaper overskrifter og fanger leserne. Dessverre. Tabloid journalistikk selger, og sånn kommer det nok alltid til å være, så da får vi bare gjøre så godt vi kan for å opplyse folk og forsøke å skape bedre grobunn for toleranse og tilnærming. 🙂

Det er stengt for kommentarer.