Slik kan du unngå å gjøre feiltakelser

Hvordan holder du holden på ting du ikke skal gjøre igjen? Med tanke på de feiltakelsene du har gjort i livet ditt. Husker du alle dine feiltakelse du har gjort i livet? Og har du lært av dine feiltakelser og aldri gjentatt dem igjen?

Noen folk gjentar sine feil flere ganger, de tror de aldri har gjort den feilen før så de gjentar og gjentar uten å lære noe av det. Det er bra å gjøre feiltakelser, så lenge man lærer av sine feiltakelser og ikke gjentar de om og om igjen. Men hvordan skal du huske på at du ikke har gjort denne feilen før?

Den måten jeg bruker for å holde “orden” på mine feiltakelser som jeg har begått er å skrive dem ned, kategorisert. Hvis det er en feiltakelse jeg har gjort, skulle jeg ønske jeg kunne spole tilbake i tid så jeg ikke hadde gjort dette før. For å huske på at jeg aldri gjentar min feiltakelse igjen skriver jeg det ned og har det lagret på PCen.

Et eksempel:

Hvis jeg for eksempel trengte en ny datamaskin så går jeg til el-kjøp og kjøper meg et ny datamaskin, som selgeren anbefaler. Jeg kjøper den og bruker den. Etter et par måneder senere finner jeg ut at jeg kunne fått denne mye billigere ved å bestille på Internett.

Denne feilen hadde jeg skrevet i kategori for “kjøp og handel”.

01.03.2010 – Handel og kjøp – Før jeg skal kjøpe datautstyr, se på Internett om det er billigere.

Omtrent en gang i måneden vil jeg gjennomgå mine tidligere feiltakelser, bare lese igjennom dem for å huske mine feiltakelser. Slik er det lettere for meg å huske mine feiltakelser og aldri gjenta dem igjen.