Slik kan du komme tilbake til dine gode rutiner

Har du gått bort fra dine gode rutiner/vaner eller positive sider du gjorde før? har du begynt med de samme uvanene dine igjen? Syntes du det er vanskelig å holde samme tempo og samme mot til å utføre og oppnå dine mål? Mye i livet er blitt det samme slik du ikke ønsket. Du trener ikke lenger, spiser mer junk, målene ser uoppnåelig ut og du ber ikke lenger osv… Har du blitt lei dine mål? eller syntes du de er uoppnåelige, og at du derfor ikke har ork til det? Her skal jeg gi deg noen tips til hvordan du akkurat kan endre på disse uvaner, og ved hjelp av dette kan du stille klokken tilbake, slik at alt blir som før :).

Husk en ting, for å komme tilbake til dine gode rutiner eller vaner må du først bli kvitt med de dårlige og for å bli kvitt dine dårlige rutiner må du først styrke opp din vilje til å gjøre det positive mer enn det negative.

The unfortunate thing about this world is that good habits are so much easier to give up than bad ones. – Somerset Maugham

Planlegg rutinene dine skriftlig

Vi trenger å ha strukturert plan som det er lett å følge og er etter rekkefølgen av det vi skal gjøre. Vi trenger spesielt å spise og sove samme tid hver dag, unntak kan være i ferier og lignende. Hvis du er foreldre til unge barn så bør du få barnet også i en rutine som passer dere begge to og er i mer fordel for barnet. Skriv ned dine rutiner som du synes er de viktigste for deg.

Mine viktigste rutiner hver dag:

1) Stå opp kl 05.00 i vinter og 04:00-30 i sommer
2) Jogge om morgen i sommertiden.
3) Dusje
4) Be bønn og lese om islam – nyheter, artikler, blogg osv.
5) Spise frokost
6) Trene i eller etter arbeidstid

Dette er de viktigste rutinene mine som jeg utfører hver dag. Har du også noen lignende?  For å ha rutiner må du først ha et mål, hva er målet ditt med livet DITT? Ha store mål og mindre mål, les mer om mål her.

Ut i fra dine mål planlegger du dine rutiner som hjelper deg med å oppnå dine mål. Pass også på å utføre de viktigste tingene som du skal gjøre, da tenker jeg på de religiøse tingene som å be, lese Koran osv.

Ved å skrive ned hva du skal gjøre hver dag og holde deg til det vil du etter hvert merke at det har forandret seg i livet ditt. Tilpass dine rutiner etter dine mål og hva som ellers skjer i livet ditt, hvis du for eksempel begynner på jobb tidligere enn det vanlige så må du stå opp tidligere og utføre dine morgenrutiner tidligere og husk å styrke din villje først til å utføre den oppgaven du skal utføre.

For å ikke være en skikkelig rutinert person som kun utfører de samme oppgavene hele tiden, så lenge de er gode er det OK, men jeg pleier å skifte ut av og til får å få en forandring i hverdagen.

Her er noen bøker jeg kan anbefale om dette emnet, velg et av dem hvis du ikke har tid til å lese flere.

One thought on “Slik kan du komme tilbake til dine gode rutiner”

  1. As salaamua’leikum wa rahmatullahi wa baraketuh
    Inspererende blogg du har!Jag ar en mamma med 3 barn och
    jag sokte paa “rutiner” och kom fram till din blogg.BarakAllahufik broder

Det er stengt for kommentarer.