Slik håndterer du dårlige vaner

Fjern/bli kvitt kilden til vanen
Dette er den mest vanskelige, og ikke alltid likt. Men den kan være veldig effektiv når tiden kommer eller når andre valg feiler. Hvis du klarer å identifisere et eller flere kilder til vanen så fjern det, vanen vil lett utløpe. For eksempel hvis du spiser mye junk-food og det skader ditt produktivitet, bli kvitt den maten. Eller f.eks. hvis du ser for mye på TV og det hindrer deg til å bli produktivitet så enkelt og greit bli kvitt TVen.

Bli kvitt fordelen av vanen
Dette er litt mildere enn den ovenfor og er oftest mer praktisk. Finn ut hvorfor du utstiller den dårlige vanen, hva er umiddelbar fordelen? Hvis du jobber for deg selv, og hver morgen sover du lenge, et mulighet fordel er at jo lenger du sover, desto lettere vil dagen din bli, du stopper å jobbe samme tid hver dag. Hvis du vil ha mer ut av dagen og være mer produktiv må du stå opp tidligere og få gjort flere ting.

Legg vanen i kø
Kontroller uløst vane ved å sette den i kø, sånn som et bestemt tidsperiode. Jeg tar den med junk-food igjen, hvis du spiser mye junk-food, og du vil at det skal bli mindre av det eller vil slutte med det. Så sett et bestemt tid 1 gang i uken at du stapper det i deg. F.eks. bestemt at på lørdag så spiser du junk-food og spiser sunn mat de andre seks dagene av uka.

Skjul vanen
Hvis du har vane, eller problem at du sjekker e-post og surfer mye på jobbdagen, bli kvitt den vanen ved å skjule ikonene til programmene i noen vanskelige mapper på PCen din, så de ikke kommer i veien slik at du lett kan klikke på dem. Bli kvitt visuelle programmer som minner deg på at du skal sjekke e-post eller surfe på Internett. Eller du kan ha de ikonene men sett dem til slik at de lenkes til et annet program. Et annet eksempel, igjen junk-food, hvis du spiser mye av den maten og vil bli kvitt det eller minke det. Når du kjøper den maten legg den bakerst i kjøleskapet og gjem den med sunn mat.

Bruk folk som innflytelse til dårlige vaner
Hvis du har mye rot i huset og kan ikke få deg selv til å rydde det, så inviter noen hjem til middag, motivasjonen din vil øke til å rydde før besøket er kommet. Det er mange kreative måter å bruke folk som innflytelse for å få deg selv til å handle.