Slik setter du mål

Å sette mål bør ikke være vanskelig, her skal jeg prøve å forklare litt kort hvordan du kan gjøre det. Først må du vite hva er ditt største mål? Hva vil du gjøre om 1 år? om 5 år eller om 15 år?

For noen kan det være å tjene penger og for andre kan det være å gå ned i vekt ila. neste år for eksempel.

Sett klare mål, klare mål er viktig. Setter du ikke dine mål kaster du bort tiden din på å oppnå andres mål. Det er ikke mange som har kunnskaper om å sette mål, det blir ikke lært så mye eller ikke noe som helst på skolen. Dette er noe du må gjøre selv, ha fokus på en ting først og prioriter det. Mange setter ikke mål fordi de er redd for å feile, eller tror at de vet at de feiler eller ikke oppnår mål. Theodore Roosevelt sa “I hvilken som helst øyeblikk av avgjørelse, det beste du kan gjøre er det riktige, den nest beste du kan gjøre er å feile, den aller verste tingen du kan gjøre er å ikke gjøre noe”. Å sette mål så feile er bedre enn å ikke gjøre noe som helst. Hver dag som går er feiltakelse hvis du ikke vet hvor du går. Hvis du ikke har mål, har du sikkert hjulpet andre med å oppnå deres mål. Den kebab-sjappen, TV reklamer og aksjehandlere er veldig glad for det. Hvis du ikke bestemmer deg for hva du virkelig vil, så har du bestemt for at andre skal bestemme din fremtid, og det er alltid en feiltakelse.

Å bare skrive på et ark “Tjene mer penger” eller “starte eget firma” er ikke mål. Mål er et spesifikk, klart definert og i klart målbar tilstand.
Når du setter mål, vær detaljert og spesifiser dato og ev. tid. Ikke skriv til sommeren skal jeg gå ned 10 kilo. Men skriv 30 Juni 2008 HAR jeg GÅTT ned 10kg. Forestill deg som om du har oppnådd målet ditt. Mål bør alltid være i present form.

Ja, mål må være skrevet ned, ikke bare ha det i hodet. Sitt ned bruk tid på hva dine mål er og skriv dem ned. Ranger dem etter viktigste og nest viktigste etter.

Du vil se en målbar forskjell i livet ditt første dagen din når du har skrevet klart og forpliktet mål, selv om noen første forsøk ikke er helt perfekte. Du vil være i tilstand til å ta avgjørelser mer kvikt fordi du vil se om de beveger seg mot eller fra dine mål. Fokuser og følg dine mål, gjør alt for å oppnå dine mål.

En annet ting, når du har satt dine mål tydelig.

Sitt ned uten noe TV, eller andre forstyrrende ved siden av. Sett deg helt alene i ca 15-30 min, og tenk: Hva vil skje når jeg har oppnådd målet? Skriv det ved siden av målet ditt. Har du flere mål, så tenk på et svar til alle dine mål. For eksempel hva vil skje hvis jeg har oppnådd med å gå ned i vekt? Ikke at du bare blir tynn.. men litt mer detalj.

Når du setter mål, så ikke bare skriv dem og håp på å gjøre det. Men planlegg også hvordan du skal utføre de. Skriv handlingene du skal gjøre for å oppnå et mål.

Trenger du hjelp eller har spørsmål, skriv gjerne kommentar.