Salah kommer i veien for jobben

Noen ganger kan det hende at du havner i et problem som overskriften til denne artikkelen sier, Salah kommer i veien for jobben. Dette går mer på tankegangen eller helt praktisk sett; prioriteringen. Det du prioriterer og/eller planlegger er feil.

Før hadde jeg to jobb – en fast og en deltid. Deltidsjobben var kjempe greit i vinter, jeg ble religiøs etter at jeg hadde fått deltidsjobben (ikke p.g.a. jobben) og arbeidstiden var fra kveld til natt. Men for et par uker siden tenkte jeg om og kom til det at denne jobben kunne jeg ikke ha i sommer. På grunn av bønnetidene, så passet ikke denne jobben meg. Det var jo kjipt. Hva gjorde jeg? Hadde ingen andre valg enn å slutte…med å be? Nei! Slutte fra jobben! Jeg sendte oppsigelse og det var slutt!

Salah kommer ikke i veien for jobben, men jobben kommer i veien for Salah

Hva om vi tenker omvendt det overskriften sier: Salah kommer i veien for jobben men heller at jobben kommer i veien for Salah (bønn). Da hadde du allerede begynt å tenke nå om å planlegge dette på litt annerledes måte. Som muslim vet vi at Salah skal prioriteres foran alt annet. Men fortsatt så er det noen som klarer å nedprioritere det og begynne å miste bønn. Du ber mindre, du mister lysten til å be, prioriterer jobben (eller andre ting), bruker unnskyldinger som er i fordel kun for deg selv og sist men ikke minst du gidder rett og slett ikke!!!

Planlegg riktig og prioriter Salah

Men det er ikke det som er poenget mitt. Her er hvordan du kan ta for deg for å sørge for at du planlegger riktig for Salah og ikke prioriterer jobb først men heller sørger for å prioritere Salah.

Først må du se hvor lenge du jobber – hvis vi tar et normalt arbeidstid som er fra 8-16 hverdager. Du ber på jobben og alt er helt strålende, men plutselig en dag enten for alltid eller midlertidig blir arbeidstiden skiftet. Jobbtiden blir helt annerledes enn den normale. Jobbtiden kommer i veien for Salah eller at Salah kommer i veien for jobben.

Hva må du gjøre da? Selvfølgelig du må prioritere bønn. Se om tidene er slik at du kan be. Hvis du f.eks. får arbeidstid som 1830-02:30 – sett at du kommer hjem kl 02:30, noe form for nattevakt. Også bestemmer du deg for å sove og selvfølgelig resultatet om morgen blir at du sover fortsatt når sola er oppe og du har gått glipp av Fajr (morgenbønn).

Din skyld at du mister bønn

Dette er noe du har visst hele tiden – men bestemte deg heller for å godta denne arbeidstiden, sove når du kom hjem og ikke rakk Fajr og måtte ta igjen dette eller enda verre ikke ba den i det hele tatt. Dette er noe du gjorde med vilje. Du kunne avvise arbeidstiden – si til din sjef at dette ikke passer deg.

Mange kan bli redd for at de må slutte fra jobben – men om du slutter for Allah’s skyld så vil du inshAllah finne jobb som er endre bedre og kanskje enda høyere betalt.

Konklusjon

Planlegg riktig – blir det andre jobbtider som normale så planlegg: prioriter Salah. 5 ganger om dagen er det bønn og det er noe vi muslimer MÅ gjøre. Er det jobbtider som ikke kan passe deg så avvis det og ikke bare ta det for pengene sine skyld – selv om det er stort behov for det.

4 thoughts on “Salah kommer i veien for jobben”

 1. jeg har tenkt å revertere nå sånn ca i morgen.. men jeg lurer på en ting. jeg jobber Offshore i nordsjøen. og der jobber man 12 timer om dagen og har 12 timer fri.. men når jeg jobber der er det sånn at jeg er ute og er i fysisk arbeid store deler av tiden. og jeg rekker ikke inn for å be i pausen. er det greit om jeg ber noen før og noen etter jobb? 😀

 2. Hei Christoffer. Var veldig fint å høre fra deg at du har tenkt å revertere.

  Du får vel pause fra jobben? Det spørs hvilke jobbtider du har, det kan være fint å snakke med sjefen sin om at du trenger tid til å be, og det tar jo ikke lang tid.

  Du bør jo få tid til dette. Jeg får det ganske fint, sjefen min synes at det er bra at jeg ber på jobben 🙂

  Hvordan er jobbtidene dine?
  Send meg gjerne e-post og fortell hvordan det gikk med reverteringen 🙂

 3. Salaam!

  Lurte på hvordan det gikk med Christoffer? Troen er på første plass og mest viktig.

  Når troen er sterkere så blir det lettere å praktisere islam.

Det er stengt for kommentarer.