Ramadan i 30 dager “trial-version”

På Internett finner man ofte dataprogrammer som man kan bruke på PCen sin, som regel er de såkalt «trail» eller prøveversjon for 30 dager. Du kan prøve dem i 30 dager, liker du det kan du kjøpe det og bruke det videre, hvis ikke kan du bare kvitte deg med det.flickr.com/photos/17482453@N00/2823086104

Også Ramadan varer som oftest i 30 dager. Hva de har i sammenheng er ikke mye utenom antall dager. Det jeg vil frem til her er at en kan likegodt prøve noe eller IKKE prøve noe i 30 dager og se hvordan en klarer seg.

En som allerede har begynt å be, resitere Koranen osv. kan prøve med å implementere enda en utfordrende aktivitet som en vil fortsette med etter Ramadan. For eksempel be en bønn i samling [jamah/jamat]. Gjør det i 30 dager og bestem deg om å fortsette med det etter de 30 dagene. Utfordre deg selv hele tiden.

Også er det for de som IKKE vil prøve noe i 30 dager. Oftest har man en dårlig vane du gjør hver dag eller av og til. Ramadan er en perfekt måned der man kan unnlate å gjøre den dårlige vanen. Prøv å holde deg unna den dårlige vanen i 30 dager i Ramadan og se hvordan livet ditt blir forvandlet.

Dessverre, vi vil ha en tanke/lyst i oss selv som sier, «når ramadan blir ferdig skal jeg fortsette med det igjen» men husk den gode følelsen du får/fikk da du ikke gjorde det!

Vi har som regel mål om å bli gode mennesker og forandre oss selv i Ramadan, men dessverre varer det målet for mange kun i Ramadan. Vi unnlater å tenke på hva vi ville med livet vårt når Ramadan er ferdig. Vi blir som Satan som settes fast i lenker i Ramadan, setter vi barriere for dårlige handlinger i Ramadan. Når Satan slippes fri begynner vi å gjøre de dårlige vanene våre igjen. Hva er forskjell mellom oss og Satan da? Hvorfor lar vi han styre oss når vi vet godt at han finnes.

Vi har fått vite noe om Dajjal. Vi vet han vil lede verden og folk vil akseptere han som Gud, selv om vi vet at han er en falsk Gud. Og noen spør hvordan kan noen følge han, når vi har fått vite at han vil være en falsk Gud? Da spør jeg: Vi vet at Shaytan finnes men vi følger han fortsatt!?

Noen, og jeg selv tenkte slik før: Jeg vil først bli kvitt med mine dårlige vaner deretter skal jeg begynne å be, osv. Men hva lærer vi i hadith? «Det er bønnen som får oss til å slutte med dårlige vaner».

Hvis du er veldig sikker på deg selv at dette klarer du så slutt med alt, forlat hele denne verden og gjør istaghfar, be om tilgivelse og start det gode livet.

Hvis du er usikker og har prøvd før og feilet. Så bør du ta små skritt…

Begynn med en dårlig vane som du vil bli kvitt med. Prøv det i 30 dager og se forskjellen. Hold deg fast til deg selv. Fortsett med det etter Ramadan også med det samme du gjorde, press deg selv hele tiden og bestem deg at dette skal du ikke gjøre igjen! Så ser du hvordan du endrer livet ditt.