Modellering: Følg sukksessenes råd

Modellering betyr at du finner en som allerede har fått eller får resultater du vil ha i et spesifikk område og lærer hva de gjorde for å få det resultatet, deretter er det ganske enkelt:  Gjør det samme du også. Det er som å følge et oppskrift for å lage et måltid.

061009dmtab

Hvis du ser på det motsatte av begrepet så fungerer det ganske bra: Hvis du finner noen som ikke får noen resultater i et bestemt område, du ville ikke ta imot deres råd. Hvorfor ville du ha kjøpt en bok om diett med bilde av en overvektig lege på forsiden av boka?

Den personen som har begynt å få resultater, antageligvis, har prøvd mange strategier som ikke har fungert. Etter mye feiling har han funnet en strategi som fungerer for han, iallefall for han, så deres ideer har allerede passert virkelighets test.

Vær forsiktig med å ikke havne i fellen med å få råd fra folk som ikke selv får resultater. For eksempel, du har sikkert sett noen folk som gifter seg og prøver å få råd fra andre som er single om hvordan de skal klare seg i fremtiden med ektefellen. Disse rådene som vil ikke fungere i fremtiden. Hvis du er singel og vil gifte deg, de beste å spørre om råd er fornøyde folk som har giftet seg. Og som oftest du vil få deres råd veldig annerledes enn de single.

Dette er ganske simpel begrep. Så fra nå av vil jeg starte med modellering, fordi modellering er ikke bare for modeller ;)