Måten jeg bruker for å lære vers fra Koran utenat

I det siste har jeg forsøkt å lære meg vers fra Koranen utenat. Forrige uke var målet mitt å lære, Ayat Al Kursi,  vers 255 Kursi i kapitell 2 Al-Baqrah (Kua).

  • Setter mål. Først setter jeg mål, for hvilken vers jeg vil lære meg, hvorfor (altså hva er fordeler med den), setter dato når jeg SKAL ha klart å lære meg den utenat. Målet mitt forrige uke var å lære meg vers 255 Kursi i kap. 2. Fant video på YouTube som forklarer noen fordeler og målet var å kunne den til søndag, det klarte jeg heldigvis 🙂 og i dag kan jeg Ayat Al Kursi utenat. Jeg ville lære meg den utenat for å bruke denne ifm bønnen, etter vers Fatiah leser jeg Ayat Al Kursi.
  • Hører på audio. Før da jeg hørte på musikk før hørte jeg en sang om og om igjen kunne jeg deler av den og begynte å synge det plutselig, mange gjør det. Hvorfor ikke bruke den metoden for å lære seg vers fra Koranen? Jeg hørte på audio av Ayat Al Kursi, meget vakkert stemme av Saad Al-Gamdi motiverte meg veldig mye til å høre denne audio om og om igjen. (Tid for Asr, sånn da var det gjort, det er så deilig å be Asr :P) Du finner linken til denne audioen nederst her.
  • Les teksten slik du forstår den. Enten finner jeg teksten for vers skrevet på latinsk ellers skriver jeg det selv utifra det jeg hører fra audio. Men som oftest finner jeg det på Internett, Google.com er din venn.
  • Print ut og les i bønnen. Etter å ha lest vers Fatiah i bønnen som man skal gjøre så skal man lese en hvilken som helst vers fra Koranen, da kan du printe ut verset og sette det foran deg når du skal be og bruke den. Ved å gjøre dette flere ganger om dagen, og flere dager klarer du nok å kunne den utenat.

Oppsummering

Finn ut hvilken vers du vil lære deg, finn audio for dette verset. Finner du det ikke på Internett forsøk på ditt lokale bibliotek. Hør på audio og samtidig les teksten for dette verset. Print verset ut og bruk den i bønnen.

Her er er noen lenker for Ayat Al Kursi:

MountHira.com (Anbefales, stemmen til Saad Al-Gamdi)
YouTube.com har en video med arabisk tekst og engelsk oversettelse + fordeler (den er litt lenger en det den skal være, sjekk første linken først)
MP3 fil – Resitert av Saad Al-Gamdi (Høyreklikk og velg Lagre mål som…)

One thought on “Måten jeg bruker for å lære vers fra Koran utenat”

  1. MarsAllah!! takk for veldig nyttige tips bror.
    du bruker mye av din tid veldig fornuftig..måtte Allah belønne deg.

Det er stengt for kommentarer.