Målet med Tasawwuf

Målet og objektivet med den spirituelle stien (sulook) er å få hjerte til den søkende å lengte etter Allahs nytelse akkurat som en kropp lengter etter mat. Det kan bare skje når hjerte er fylt med kjærligheten av Allah og helt tomt om å ønske seg noe annet (ma-siwa Allah) enn Allah. Så lenge det er ønske om ma-siwa Allah, vil ikke en klare å få hjerte fylt med kjærligheten av Allah.

Kort fortalt, to ting er nødvendige: 1) rense hjerte sitt (takhliya) med alt som er alt annet enn Allah og 2) fylle det (tajeliya) med frykt og kjærligheten av Allah.

Hvordan fylle hjerte med det gode
Det er mye enklere om en forandrer litt på sine vaner og miljøet man er i. For eksempel er du en som ikke våkner til fajr bønn, så gjør heller det, er du en som våkner til fajr bønn og ber, da kan du i tillegg lese litt i Koranen og gjøre dua, husk meg i dine dua :).

Å være i miljøet som masjid (moské) og med folk som allerede gjør dette vil hjelpe stort. InshAllah.

2 thoughts on “Målet med Tasawwuf”

  1. Må bare si at jg elsker bloggen din, står så mye nyttige tips- mye nytt, pluss mye jg sef allerede veit om, men er veldig bra med en påminnelse- så føler dt hjelper å lese på blant annet siden din osv.. så vil egentlig bare si tusen, 1000 takk- du gjør en strålende jobb med skrivingen din- synes siden din er svært så givende:) så stå på, fortsett med det gode arbeidet- ser frem til å inshalla fortsette med å lese bloggen din, så gleder mg allerede til å lese nye linjer her inne:) take care;)

    1. @sally, det var veldig motiverende kommentar, mange takk til deg også 🙂

Det er stengt for kommentarer.