Lovskoler i Islam

Jeg har lagt merke til i det siste at det er flere som er ikke så kjent med disse såkalte Lovskolene i Islam (Madhab). Alle muslimer bør lese litt om lovskoler og deres lover og regler. I hvertfall lese om den lovskolen man følger, alle muslimer følger en lovskole… (rett meg hvis jeg tar feil). Flere følger en lovskole uten at de vet hvilken.

NB! Når du spør en person et spørsmål angående Islam, vær sikker på at svaret du får er for den lovskolen du tilhører. Hvis du, for eksempel, følger Hanafi så er ikke det svaret for Shafi interessant for deg.

Sitert fra Wikipedia:

En Madhab er i Islam en lovskole i studie av fiqh. Sunnimuslimer anerkjenner fire madhaber: Maliki, Shafi’i, Hanafi, og Hanbali. Sjiamuslimer anerkjenner en: Jafari.

lovskoler-i-islamFiguren over viser spredning av lovskolene i Verden.

Det finnes bok, The Four Imams: Their Lives, Works and their Schools of Thought som lærer deg om disse fire grunnleggere i Sunniislam, Abu Hanifa, Malik ibn Anas, Muhammed in Idris al-Shafi’i og Ahmad ibn Hanbal. Du kan enten kjøpe boka eller be ditt lokale biblioteket kjøpe det.

Mer detaljer om disse lovskolene kan du lese ved å gå inn på www.TheModernReligion.com/Madhab.html. (engelsk). For norsk oversettelse gå her.

Fiqh er en islamsk rettsvitenskap ble utviklet på 700- og 800-tallet, og som praktiseres i forskjellige rettsskoler.Sharia er de religiøse lovene som ifølge de fleste fortolkninger av islam bør håndheves av samfunnet, og fiqh er de islamske lærdes fortolkning av hva sharia er. Kilden for sharia er forskjellig hos de ulike trosretningene

2 thoughts on “Lovskoler i Islam”

 1. Assalamualikum

  I am muzfikri from Indonesia at http://myrazano.com muslimblooger too

  Please visit to my Doffollw blog and I need backlink from muslimblogger.

  thank’s

  Saya Muzfikri dari Indonesia di http://myrazano.com
  Ditunggu kunjungannya di Blog Do Follow saya
  dan butuh backlink dari muslimblogger

  terimakasih

  wassalam

Det er stengt for kommentarer.