Litt om Sunnah og Hadith

Salam/Hei

Hva er det egentlig snakk om? Hadith og Sunnah to Arabiske ord? To ord som kan virke litt tunge og forvirrende for noen, spesielt de som nylig har blitt introdusert til Islam. Jeg har valgt å forklare det med en kort versjon.

I Islam er det Arabiske ordet Sunnah kommet for å betegne måten til Profet Muhammed (fred være med han). Hvordan Profeten levde sitt liv er en del av det vi kaller for Sunnah. Vi kan gjerne dele det i hans gjerninger og befalinger. Sunnah er det mest prioriterte etter Koranen. En kan umulig praktisere Islam uten Koran og Sunnah. Det Arabiske ordet Hadith er nesten tilsvarende ordet Sunnah, men det er forsatt ikke identisk. Hadith er en rapportering. I Hadith’ene er Profetens befalinger og gjerninger registrert. De er blant annet ført ned av hans Sahaba (følgesvenner).

Er det viktig å følge Sunnah for en muslim, hva sier Koranen ?

(Oversatt: Engelsk)..And whatever the Messenger gives you, take it, and whatever he forbids you, leave it. And fear Allah: truly Allah is severe in punishment. [Quran 59:7]

(Oversatt: Norsk)..Og uansett hva budbringeren gir deg, ta det, og uansett hva han forbyr deg, forlat det. Og frykt Allah : (sant) Allah er streng i straff. [Koranen 59:7]

Original tekst (Arabisk):

Vers fra quranen surah 59 ayah 7

Det er klart utifra Koranen at Profetens rette ord og handlinger(Hadith/Sunnah) er obligatoriske å følge hvis man skal praktisere Islam. Studerer vi litt grundigere så ser vi at det nesten er umulig å forstå flere ting i Koranen uten støtte av Hadith.

Vi håper innlegget var lærerikt for leser. Jazak Allah Kheir.

Kilder: University of Southern California

%RELATEDPOSTS%

2 thoughts on “Litt om Sunnah og Hadith”

Det er stengt for kommentarer.