Låne penger uten renter er bedre enn med renter

Hvis du sparer i hundre tusen kroner per år i ti år har du litt over en million. Er det ikke herlig å være millionær etter kun 10 år?

For litt over en million får du neeesten kjøpt en leilighet på nord og østkanten av Oslo. Men her mangler du fortsatt penger. Folk pleier vanglivis å ta lån for å kjøpe leilighet. Men har du noen gang spurt følgende av familie, venner og andre bekjente:

“Hei.

Jeg er praktiserende muslim og troverdig muslim. Som muslim vet jeg at det ikke er tillatt å motta og/eller gi renter i vår religion, noe som også er bra praktisk sett. Derfor har jeg nå i 10 år spart penger for å kjøpe leilighet for å slippe unna renter. Men fortsatt så mangler jeg xxxxx kroner for å kjøpe en leilighet.

Jeg lurer på om det er mulig om du/dere kan hjelpe meg med å låne penger. Jeg synes det er bedre å låne penger fra dere enn banken. Til banken må jeg uansett betale lån + renter, til dere klarer jeg å betale enklere som kun er det lånet. Dermed slipper jeg å betale renter og slipper å gjøre noe som er forbudt i min religion.

Jeg setter pris på om dere kan hjelpe meg.

Brev/e-post sendt til alle venner og familie!”

Med en slik brev eller e-post ev. ringe til noen osv… så vil de inshAllah, hvis de er dine virkelige venner så vil de selvsagt hjelpe deg, selvfølgelig hvis de kan bidra med noe. Men alt vil jo hjelpe.

Husk: Du skal ikke tigge penger, du skal LÅNE! Og disse pengene skal betales tilbake. Så hvis du sender denne meldingen til 10 eller 50 personer så må du betale tilbake til alle du har lånt av, og når det er mange folk som du har lånt av er det greit å ha oversikt over hvem som du har lånt fra. Så før det opp på en liste som du har i lommen din hele tiden ev. på arbeidsplassen eller der du er mest. Og etterhvert betal gjelden din. Og nyt huset som er rentefritt hus!

Du kan også spørre dem som du har lånt av om det haster om å betale tilbake, derved prioriterer du dem som det haster for.

Kan jeg spørre ikke-muslimer også?

Så klart, som sagt de som er dine virkelige venner vil hjelpe deg hvis de kan.

Har du forslag til en lignende brev, skriv det i kommentar felt, takk! 🙂

4 thoughts on “Låne penger uten renter er bedre enn med renter”

  1. Du har så rett så rett. Veldig god artikkel dette, liker å lese om penger på nett, så dette var god lesning. takk og skriv gjerne flere sånne artikler!

  2. Er enig med dere andre, var god og nyttig lesning. Håper du fortsetter slik, for da blir jeg en fast leser i tiden som kommer. Ha en god uke – fred

Det er stengt for kommentarer.