Lærer arabisk – Dag 1

I helgen var jeg og leste Koran, startet med den arabiske alfabet, kunne ikke uttale det riktig. Ble stoppet flere ganger av Imamen pga. uttalelsen. Siden jeg ikke kunne uttalelsen riktig, startet vi med helt basis. De lydene i arabisk som jeg kunne da jeg var ung, de hadde jeg glemt.

Det er de uttalelsene som skal komme helt inne fra halsen som jeg synes var litt vanskelig (kanskje mye). Deretter var utfordringen og huske de. Siden jeg ikke har lest Koran på en stund hadde jeg glemt mye. Men det er bra at jeg har kommet i gang igjen, og lærer det med glede. Før leste jeg, men hadde ikke lyst til å gjøre det. Gjorde bare fordi det er ganske standard at muslimske barn skal lese Koran. Det er bedre å lese når du selv har lyst og det er derfor jeg har satset på det nå.
Selv om du leser Koran 10 ganger i året for deg selv – Klarer Imamen å stoppe deg hvis du leser kun en gang for han.

Her er et bilde sett fra siden, av halsen der de forskjellige lydene i den arabiske alfabet skal komme ut:

Bilde er hentet fra transliteration.org

Planen min er som følge

Lærer først det basis, å uttale riktig, lære å lese arabisk veldig godt, lese ferdig Koran 1 gang. Deretter forstå arabisk for å skjønne Koranen.

%RELATEDPOSTS%

One thought on “Lærer arabisk – Dag 1”

  1. SubhanAllah bror
    Det er en kjempebra plan. JazakAllah
    wasalaam

Det er stengt for kommentarer.