Jeg faster – Dag 1

Faste kan man gjøre når man vil, ikke bare i Ramadan måned. Faste betyr ikke å ikke spise eller drikke noe hele dagen. Det er ikke bare magen som skal faste men også øyne, munn (tunge), ører, tanker, handlinger og alt det der skal også faste. Uansett Islam gir ikke tillatelse til å foreta gale handlinger uansett og ikke kun i Ramadan. Men i Ramadan har du mulighet til å forbedre deg. Den muligheten brukte jeg sist Ramadan og i dag ber jeg daglig 5 ganger om dagen, og gjør mitt beste for å være religiøst som mulig. Det er et av mine mål i år 2008 og bli så religiøst som mulig.

Denne uken har jeg tenkt å bare faste og se om det hjelper meg med å nå mitt mål. Faste gjør man for Allah. Hva får jeg ut av dette? – Jo det har jeg lært meg det som skjedde sist Ramadan, og dette vil jeg igjen: Den fysiske faste er et uttrykk for en indre renselse, og dessuten en prøve på lydighet og utholdenhet. (wikipedia). Dette trenger jeg for tiden, derfor har jeg tenkt å faste i 6 dager, fra og med mandag 21 januar og til og med lørdag 26 januar.

Dag 1 med faste starter i dag. Ting jeg vil passe på i dag:

  • Ikke krangle med noen
  • Ikke kjefte på noen
  • Se ned når jeg går ut på gata
  • Være bevisst på mitt språk
  • Selvfølgelig ikke drikke og spise
  • Og huske på at jeg faster 😀

Dette kan bli vanskelig på starten, men jeg tar utfordringen. Jeg skal i alle fall spise ved daggry og ikke spise noe før solnedgang i dag vil det bli til 1600. Det passer perfekt, for da kan jeg også trene rett etter at jeg slutter fra jobben (kl 1600). For ta meg en tur til byen imorgen på vei hjem fra jobben og kjøpe noen dadler.

Har du noen gang prøvd å faste bare for å forbedre din lydighet og utholdenhet? Hvis ikke prøv gjerne.