Intervju: Camilla ble muslim

Intervju med søster ”Camilla”, hun er etnisk norsk og har konvertert til Islam.
1. Hvilken religion tilhørte du før, hvis du hadde en religion?
Jeg var troende uten å ha noe religion, jeg trodde på en Gud, men visste ikke hvilken religion jeg tilhørte. Hadde ikke utforsket andre religioner enn kristendommen og den var feil for meg. Selv om jeg hadde det rundt meg at det er den religionen man får fra sine foreldre når man er norsk. Da jeg leste om religionen fikk jeg ingen interesse av det.
Jeg leste bare om religionen fra historiebøker osv. og der fant jeg ingen rot eller interesse. Bibelen er oversatt til flere språk fra originalen og den er endret, derfor hadde jeg ingen konkret bevis på at det er en sann religion for meg. Jeg var ikke en praktiserende kristen.

Jo eldre jeg ble desto mer trodde jeg på Gud. Jeg visste at jeg trodde på en Gud, men ikke hvilken religion jeg tilhørte. Det føltes litt vondt i hele meg fordi jeg ikke hadde en religion.
Etter hvert begynte jeg å studere Islam og det gikk kanskje to år før jeg konverterte til Islam.Med en gang jeg begynte à studere Islam fant jeg ut at det var den rette religionen for meg.

2. Hva er målet med livet ditt?
Målet med livet mitt er å praktisere Islam på en ordentlig måte, prøve å praktisere den til fulle 100 % og kunne gi dawah (invitasjon) til Islam til andre, om jeg, inshAllah, får bedre kunnskap innen Islam. Å komme til Jannah er også målet mitt, selv om det ikke skjer i denne verden.

3. Hvordan reagerte din familie?
Det var forskjellige reaksjoner fra hele familien min. Moren min hadde begynt å skjønne at jeg hadde interesse for Islam, siden hun så meg lese om Islam. Jeg var ikke fornøyd med kommentarene jeg fikk fra moren min. Sånne som ”skal du bli mushlim eller?”.
Da jeg ble muslim, fortalte moren min det til andre i familien, hun fortalte det på den måten som om hun advarte de for at dette ikke er noen bra. Moren min var blant annet redd for at jeg skulle begynne med hijab. Hun mente at dette kun var en fase og at jeg sikkert kommer ut av den. Hun håper fortsatt i dag at jeg kommer ut av denne fasen.
Min far var positiv til det, uansett hvordan jeg er så vil han at jeg skal være lykkelig. Han mener at det er bra at jeg helt klart ikke kommer til å feste, drikke eller røyke, siden Islam forbyr det. Resten av familien var veldig støttende.

4. Hvorfor tror du moren din er/var sånn mot deg?
Hun er redd for at jeg kommer til å havne i gale hender. Kvinneundertrykkelse, æresdrap, Osama bin Laden, det var de ordene hun beskrev Islam med. Jeg prøver å forklare hun at det ikke er sann Islam som du hører om i media. Moren min er sånn fordi hun er mindre vitende om Islam.

5. Hvordan reagerte vennene dine?
Ingen av mine venner reagerte negativt, mange syntes bare at det var veldig rart at akkurat jeg ble muslim. De spurte mange spørsmål, bl.a. hvem står bak det? De trodde at noen stod bak det og ikke at det var mitt eget valg.

6. Hvordan var miljøet rundt deg før du ble muslim?
Jeg var som oftest med ikke-muslimer, normale etnisk norske jenter. Jeg kjente noen muslimer, men brukte ikke mye tid med dem.

7. Hvordan er miljøet rundt deg nå?
Jeg er som oftest med flere muslimer nå, jeg føler meg mye tryggere i det miljøet jeg er i nå og føler meg lykkeligere når andre muslimske søstre er med meg. Jeg avsluttet kontakt med de som ikke kunne akseptere at jeg ikke liker at de gjør forbudte ting foran meg. Mange av mine venner avsluttet kontakt med meg fordi de syntes jeg ikke var en spennende jente lenger og at jeg ble muslim. Men jeg føler meg mye bedre uansett nå som jeg er..

8. Tror du miljøet rundt deg har stor påvirkning på deg selv?
Ja det tror jeg, miljøet rundt meg får meg til å forme hvordan menneske jeg ble. Etter å ha konvertert til Islam er det de som har påvirkning på meg nå som er gode muslimene.

9. Hva synes du er det beste med Islam for deg?
At man finner meningen med livet i Islam. Det er ganske deilig og logisk uansett. Alt har en mening. Det er det beste jeg vet.

10. Hva vil du si til de som er muslimer men ikke praktiserer Islam?
At de absolutt burde oppsøke en godkjent imam og få snakket litt med han og la han fortelle. Ta kanskje med en bror/søster som kan stille spørsmål, dersom en selv er litt sjenert. Og dette vil være bra uansett hva grunnen er; om man bare mangler riktig info om islam eller har mistet iman. Eller rett og slett har havnet i feil spor.

11. Fortell litt om de gavene du fikk da du ble muslim.
Jeg fikk mange hijab, bøker og god informasjon. Jeg traff to venninner og vi dro på ”hijab-shopping”. Jeg fikk meg min første hijab og jeg husker det veldig godt vi gikk inn på prøverommet og prøvde ut mange forskjellige hijab. Jeg følte meg veldig bra og ren innvending da jeg gikk med min første hijab. Første gang jeg følte meg som et komplett menneske og nær Allah. Det var en god opplevelse.

2 thoughts on “Intervju: Camilla ble muslim”

  1. Den som Gud ønsker å gi ledelse, hans bryst åpner Han for islam. Den Han ønsker å la seile sin egen sjø, hans bryst gjør Han trangt og tungt, som var han i ferd med å klatre til himmels. Slik lar Gud Sitt mishag hvile over dem som ikke tror.

    Subhanalah søster
    Kom i paradis insha Allah.

  2. Helt fantastisk eg er også etnisk norsk og har blitt muslim en veldig god følelse og å lese koranen gir en indre ro.

Det er stengt for kommentarer.