Intervju: Fra Hansen til Yousef

[…] om man skal forstå alt i verden, så går man hele livet uten forståelse, da er man fortapt i sin uvitenhet, jeg ønsker ikke å ende opp der. Sier Per Hansen som ble nylig muslim. Her et intervju mellom han og meg, veldig lærerikt det han sier og treffer våre hjerter når vi leser noe slikt av en nylig muslim. La os vel bekomme Per Hansen, også kjent som Per Yousef Assidiq til den fredelige religionen Islam.

Er du nylig konvertert, da ønsker jeg å intervjue deg, ta gjerne kontakt!

Assalaamu Alaykom, mine brødre og søstre!

Tidligere navn: Per Bartho Hansen
Nåværende navn: Per Yousef Assidiq (Jeg har ikke byttet i registeret)
Alder: 20
Bosted: Nøtterøy / Vestfold
Yrke: IKT-drift
Ble muslim: 13. februar 2009

Hvilken religion tilhørte du før, hvis du gjorde det?
Jeg er døpt, og konfirmert Kristen, men de siste 7 årene har jeg ikke hatt noen tro, jeg har ikke vært ateist, men jeg har vært søkende.

Hva fikk deg til å bli muslim?
Da jeg gikk på barneskolen, fikk vi vår første Kurder til Nøtterøy, han fortalte alle han skulle drepe dem, etter noen måneder fortalte han om da han så hele familien bli drept, alle i klassen ble redd for han.. Foreldrene våre prøvde og få han utvist.
Jeg valgte og bli hans venn, hans eneste. Han trengte å se at ting var annerledes i Norge… Jeg lærte han Norsk, han lærte meg om livet..

Siden det har jeg hatt mange Muslimske venner, flere enn jeg har hatt etnisk-Norske, jeg så hvordan de oppførte seg, jeg så hvilken tilhørighet og samhold de hadde… Jeg fikk låne bøker, jeg fikk svar på mine spørsmål. Etter å ha lest Koranen, så satt jeg ikke igjen med den samme følelsen jeg gjorde etter å ha lest Bibelen…. At noe manglet.. Alle bitene falt på plass.

Hva er målet med livet ditt?
Målet mitt er og bli Journalist og Politiker. Jeg er lei av å se verden bli mørkere og mørkere, jeg er lei av folk som klager, uten å gjøre noe med det. Jeg er lei av å se mine venner bli hengt ut i media, jeg er lei av et samfunn som ikke inkluderer, men jobber med å ekskludere.
Mitt mål med livet, er å gjøre livet bedre for alle andre, hver eneste person jeg kan få til å smile, vil gjøre hele livet mitt verdt og leve..

Hvordan reagerte din familie da du fortalte dem at du er blitt muslim?
Jeg har blitt kalt utrolig mye… Dum, hjernevasket, uviten, snartenkt, barnslig, nazist og idiot… Familien min forsto ikke hvorfor jeg ville gå inn i en religion som nektet meg å drikke alkohol og spise svin. Kristendommen var jo nesten hel lik, den stilte bare ikke urimelige krav til meg.
Jeg fortalte dem at jeg ikke ønsket at de skulle forstå meg, men jeg ønsket å bli respektert for valget jeg har tatt – på lik linje som jeg respekterer valget de står for, selv om jeg ikke forstår.

InnshAllah, de vil forstå.
For om man skal forstå alt i verden, så går man hele livet uten forståelse, da er man fortapt i sin uvitenhet, jeg ønsker ikke å ende opp der.

Hvordan reagerte dine venner da du fortalte dem at du er blitt muslim?
Noen syntes det var kult, noen syntes det var teit. Jeg har blitt spurt om jeg skal bli en sånn terrorist også… Jeg har forklart de mye om hva jeg vet om Islam, og hvordan jeg endte opp på veien, til valget som jeg tok.

Hvordan var miljøet rundt deg da du ikke var muslim?
Jeg var i et miljø der jeg var godtatt, men ikke sett, jeg var der, men ikke noe mer. Jeg velger å kalle det et kaldt forhold til verden.

Hvordan er miljøet rundt deg nå som du er muslim?
Jeg har gått fra å være enebarn, til å ha flere søstre og brødre enn jeg noen gang kunne drømt om. Jeg føler meg veldig godt mottatt av mine brødre og søstre, uansett hva jeg spør om så får jeg svar. Jeg blir veiledet, forklart og lært. Jeg lærer mer om livet hver eneste dag, enn jeg noen gang kunne klart på egenhånd, jeg får et perspektiv på ting, som jeg ikke hadde før. MashAllah.

Samtidig som miljøet jeg hadde før jeg ble Muslim, fortsatt er like kaldt :p

Hva synes du er det beste med Islam?
Samhold, stolthet, verdier og Allah. (Alt)

Hva vil du si til de som ikke er muslimer? Og til de som er muslimer men ikke utfører religiøse handlinger?
Til de som ikke er Muslimer, så kan jeg ikke gjøre annet enn å råde dere til og lese, og snakke med Muslimske brødre og søstre. Tro ikke det som står i media, tro ikke det som blir fortalt. Veien til kunnskap, er en vei som vi må ta selv, andre kan ikke ta den for oss. Oppsøk kunnskap, den oppsøker ikke deg.

Muslimer som ikke utfører religiøse handlinger, dere gjør et valg selv, og dere vet hvem dere står ansvarlig ovenfor.

Fortell noen av gavene du fikk da du ble muslim
Jeg fikk masse bøker, og hefter om Islam, som var signert av mine søstre og brødre, det kommer jeg aldri til å glemme.

Til alle som leser IslamBlogg.com
Jeg har lært mye fra Islamblogg.com, og jeg håper andre som leser den vil sitte med samme følelse.

Wa Salam

Per

Du kan lese mer om Per og gjengen på bloggen hans “Vi som ønsker at verden skal bli et bedre sted”.

Er du nylig konvertert, da ønsker jeg å intervjue deg, ta gjerne kontakt!

%RELATEDPOSTS%

One thought on “Intervju: Fra Hansen til Yousef”

Det er stengt for kommentarer.