Imaan (tro) – Del 2

[Denne artikkelen er skrevet av en av islamblog.com leser, Danial – student av Imperial College London. Har du noe du vil publisere på denne siden. Send det til meg.]

Assalam-o-Aleykum wa rahmatullahi wa barraqatuhu, kjære brødre og søstre, og fred være med resten.

Imaan (tro) – Del 1

Det finnes flere måter å danne en god imaan på. Et lite smil, eller bare en god tanke blir belønnet (selvom du ikke utfører den gode tanken). Tenker du dårlige tanker men frastår dem, vil du bli belønnet. De minste gode ting du gjør, blir belønnet og du får noe igjen for det. Har det hendt at du gjør dine venner tjenester og de ikke er så takknemlige som du forventer? Vel, du kan trøste deg med at hvis det var en god gjerning du gjorde; er Allah (swt) alltid takknemlig og vil gjengjelde din bry i Akhiraah.

“So whosoever does good equal to the weight of an atom, shall see it.
And whosoever does evil equal to the weight of an atom, shall see it.” (Qur’an [99:7-8])

Dette betyr ganske enkelt at ALT vil bli tatt i betraktning. Den minste gode gjerning, vil du få igjen for… men på den andre siden vil du også få igjen for den minste onde handling. Våkn opp brødre og søste!In search of tranquility

Tenk hvor mange mennesker det er på jorda, og Allah (swt) har styr på alle. Du blir ikke oversett! Dette kan kategoriseres i negativt og positivt. Det positive er at du får oppfylt det du vil, og “negative” er at Allah (swt) ser det dumme du gjør også. Det er den siste delen vi ønsker å forandre på. Husk at djevelen kommer til deg sakte. Han ber deg gjøre ting som nødvendigvis ikke er galt i første omgang, men blir verre ettersom du gjør dem! Det er slik han opererer og man må beskytte seg fra slikt.

Det er ikke vanskelig å få en god imaan, når du vet at du får så mye belønning. Bare å være den første til å hilse på en med-muslim, gir dg mer ajjar (belønning) enn den som blir hilst på. Det kommer av at dette er en velsignelse, og tegn på at vi muslimer må invitere og holde sammen.

Det er så mye glede i Islam når du finner den. Hvis du strekker ut din hånd mot Allah (swt), med 10 % vilje, vil Allah (swt) komme hele 90 % tilbake til dg! Du kan ikke sammenligne dette med noe du kan fantasere deg engang! Allah (swt) er sannelig stor!

– “Truly, in remembering Allah swt, do hearts find rest.” (Quran [13:28])
– “But whoever turns away from the Quran he will have a hard life, and We will raise him up blind on the Day of Judgement.” (Quran [20:124])

– Allah (swt) tilbyder fred og ro, eller et hardt liv (og etterliv). Valget er ditt til å ta!

Hvor skal en starte? Man starter ved å få et renere hjerte. Man må slutte å være ignorant og bli et bedre med-menneske. Hvordan blir man det? For hvert banneord du sier, vil det gå tilbake til dine foreldre. Dine foreldre er viktig for deg. De blir pålagt alle synder DU som sønn/datter gjør i ditt liv. De vil få syndene dine, fordi de ikke klarte å oppdra deg riktig. Hver gang du hever stemmen mot dine foreldre, blir det notert ned av Allah (swt). Du skal elske dine foreldre over alt på jord. Husk at du, inshAllah, blir mor eller far til et barn en dag. Du er pålagt å lære dine barn om dette. Dette er vice versa, altså at det positive du gjør, vil dine foreldre bli belønnet med.

Det er en gang fortalt om en eldre mann som tar med sønnen sin til en park. De setter seg foran et tre med masse duer. For hver due som flyr fra treet, spør den gamle faren: “Hva er det?”. Sønnen svarer; “En due, far”. Deretter fløy neste due vekk fra treet, og faren spurte igjen: “Min sønn, hva er det?”. Sønnen så på faren og svarte: “En due, Far!”.
Til slutt fløy det en due til vekk fra treet, og faren spurte igjen: “Hva er det?”
Sønnen sto opp og skrek: “EN DUE, jg har sagt det tre ganger nå!”.
Faren tok fram en svart liten bok fra frakken sin. Han leste høyt for
sønnen: “Idag tok jeg med sønnen min til parken. Han er 5 år gammel og veldig nysjerrig på ting. Vi satte oss foran et tre med duer. Han spurte meg hva det var, hver gang en due fløy fra dette treet. Han spurte meg 25 ganger, og jeg svarte “En due, sønnen min” og ga han et kyss på pannen hver gang”.

Så konklulsjonen til denne fortellingen er at du må ha den toleransen for dine foreldre, som de har hatt for deg! Og for å toppe det hele, Han som har da gitt deg dine foreldre, venner og familie skal få mer kjærilghet enn det dine foreldre får av dg. Jeg snakker selvfølgelig om Allah (swt).

Det sies at til og med dårlige mennesker får akkurat det de vil ha. Allah (swt) er stor og gir alle det de vil ha. Men ber du om ting her på jorda, vil du ikke ha noe spart opp til Jannah. Man må samle “poeng”
for å få et godt liv i Jannah. Det meste av det som er haram for oss i duniya, vil være halal for oss i Jannah.

Hvis man praktiserer Islam, vil man finne en ro i sjelen som man aldri kan finne ellers. Å være et godt menneske er den største delen av Islam. Vår Profet Muhammad (saw) var kjent for sin sterke, ydmyke og “noble” personlighet. En hadith forteller oss at det var en dame (ikke muslim) som kastet gjørme og møkk på Muhammad (saw) hver gang han gikk forbi huset hennes. Han gikk alltid forbi og smilte. Men en dag da han spaserte forbi, var ikke damen å se. Han ble beskymret og gikk til huset hennes. Hun var syk og spurte Muhammad (saw): “Hvorfor er du her? Jeg kaster dritt på deg hver dag, hvorfor kommer du til huset mitt?”. Han svarte: “Jeg syntes det var rart at du ikke kastet, og ville sjekke om alt var bra med deg”. I tillegg til dette gjorde Han du’a (ba) for hun og hun ble så imponert over hans personlighet, at hun tilsluttet seg til Islam. Det er slik character vi bør ha idag, men mangler.

Å følge denne religionen og livsstilen, som har kun autentiske kilder, er ikke noe du kan gjøre individuelt. Du må dele, fortelle og invitere andre mennesker til å gjøre det samme. En person som kun bryr seg om seg selv og prøver å sikre plass i Paradis for seg selv, vil bli nektet adgang. En som praktiserer Islam kun for seg selv vil bli spurt på dommedagen om hva han gjorde for andre og trengende. Dine Salah (Namaz/Bønner) blir ikke godtatt om din nabo sulter. Forestill deg det, din tro blir ik godtatt før du tar vare på din neste. Å smile til andre med-mennesker (uansett religion), å tenke godt, å plukke opp søppel fra gaten, å hjelpe gamle/eldre mennesker eller å bare være en god med-borger er kjempe verdifulle egenskaper og Allah (swt) vil belønne dere UTROLIG mye for det. Det er uhyre viktig å huske at man skal ha disse egenskapene, uavhengig av hvilken religion den neste har. Du må til og med være snill mot dyr (og alle av Allahs (swt) skapninger).

Jo eldre vi blir, jo nærmere døden kommer vi. Om Allah (swt) velger å ta deg til Han imorgen, har du ikke noe spart opp for etterlivet. Et godt eksempel er om du utfører en muntlig presentasjon/eksamen på 30 min og de første 15 min prater du svada (tull), deretter avbryter sensor deg og sier “Takk skal du ha, jeg vil ikke høre mer”. Da vil du nok svare ganske ukomfortabelt; “Men jeg var jo ikke ferdig” eller “Men jeg fikk jo ikke snakket om emnet”. Din tid er over og det er forsent å tenke på det når du ligger på dødsleiet. Mine brødre og søstre; Samle deres poeng NÅ. Det er mennesker som desverre har feil innstilling og sier at de skal gjøre det etter at de er gift, eller når de er i middelårene. Kjære venner, Nauzubillah, men det er ikke sikkert dere lever til å se de dagene. Husk å gjøre du’a for hverandre, les Salah og bønn. Dra til moskèen, snakk med dine brødre/søstre. Del kunnskapen din, og la andre få nytte av dine ord. Hvis du oppfordrer en annen til å bli muslim (og Allah (swt) gir den personen hidaya), vil du for HVER Salah og gode gjerning den personen gjør, få belønning! Du vil også få belønning for Salah og gode gjerninger for de personene som blir oppfordret av den første personen du oppførdret. Kan du tenke deg hvor mye ajjar og belønning vår Profet Muhammad (saw) får da? En belønning kan kanselere ut en dårlig handling. Gjør du nok gode gjerninger, vil du bli tilgitt av Allah (swt), den allmektige.

Allah (swt) elsker sine skapninger utrolig godt. Han sier at Han ville byttet ut en syndfri person med en som synder, men angrer, slik at Allah (swt) kan tilgi han. Allah (swt) ELSKER å tilgi og ELSKER personer som angrer. Dette er utrolig stort og kanskje en av de beste motivasjonene til å bli og være et godt menneske!

Jeg vil oppfordre alle til å søke kunnskap, fordi det er det tydelig mangel på i samfunnet idag. Det finnes mange eksempler på kunnskapsløse uttalelser og fordommer, både i hele verden og det Norske samfunnet. Det er ingen hemmelighet at vi lever i undertrykkelse, hat og i en vanskelig tidsperiode. Vi må holde sammen og oppføre oss som gode borgere og vise alle at vi muslimer har en god personlighet. Så lenge vi oppfyller våre plikter, vil Allah (swt) hjelpe oss videre! InshAllah.

Takk for at du tok din tid til å lese igjennom, og må Allah (swt) oppfylle dine du’a og gi deg og din familie masse velsignelse!

JazakAllah kheir.

Wa’Aleykum Assalam!

Mvh,
Danial