Hvordan oppnå dine nyttårs mål

Har du noen gang startet året med mål du vil oppnå? Listet opp gode mål som du vil oppnå og er spendt på hvordan det vil gå når målene er oppnådd og tenker at livet vil bli herlig etter det.

Plutselig er  desember her, ser du tilbake og tenker hvor har det blitt av tiden? Har det gått så fort? Og har ikke fått oppnådd mål en gang. Du gjorde massevis, du var opptatt hele tiden, men alt du gjorde var ikke godt nok til å oppnå dine mål. Det du har fullført var egentlig ikke så viktig. Du gjorde en god jobb med å gjøre ting riktig men det du har kommet med hjelper deg ikke noe særlig stort. Dette året ble egentlig samme som den ifjor… og før den igjen.

Hva gikk galt? Her er noen tips:

Sett riktige mål
Det er mulig at du har satt opp unødvendige mål. Det er en vanlig feil at vi setter mål som kommer fra sosiale forhold istedenfor å sette opp mål som vi virkelig bryr oss om. For eksempel, du har satt opp mål om å tjene antall med penger men dypt inne bryr du kanskje ikke om penger lenger og derfor klarte du ikke å oppnå målet. Hvis du setter mål som du virkelig bryr deg om så vil du inshAllah klare å oppnå det målet.

Sett prioriteringer
Du trenger ikke å sette en tonn med mål. Det er bedre å sette et stort mål og oppnå det istedenfor å sette 20 mål og ikke klare å oppnå noen av dem. Ved å sette alt for mange mål vil du miste fokuset.

Hvis du vil oppnå mål skriv så mange du klarer men velg kun to eller tre av dem som du synes er viktigst for deg akkurat og forsøk å oppnå de. Du kan sette nye mål etterhvert. Prioriter dine mål etter viktigste først og hold deg til de målene er 100% oppnådd.

En av grunnene til at jeg hadde en så god år som 2008 var for at jeg kun hadde fokus på få mål, jeg ville lære meg mer om Islam, lære mer om økonomi og trene. Neste år blir det tre mål igjen, 1) trene, 2) Islam og 3) økonomi. Det kommer til å bli andre små mål underveis men disse er de viktigste jeg vil holde meg til for å gjøre det enda bedre enn det jeg gjorde i 2008. Hvis du har et stor mål som er vrient å få oppnådd 100%, del den i flere deler.  Som Josh Billings sa: Be like a postage stamp – stick to one thing until you get there!

Prøv å sette en personlig mål og en arbeid/studie relatert mål. Hold deg til målene er oppnådd. Hvis du ikke er villig til å gjøre det, så spiller du bare med deg selv og kaster bort tiden din på å oppnå andres mål. Hvis mål er viktig for deg, forsøk å oppnå de fortest mulig og unngå å bli forstyrret minimalt.

Fokus, fokus og fokus
Hvis du setter mål som er gode og veldig mye verdt for deg, vil de sannsynligvis kreve kolossal med fokus. Hvis du lar all slags små ting og tang komme i tallerken din, vil du finne deg selv ganske ubehagelig i desember måned. Hvis du fokuserer på et mål, det vil si at du må holde deg unna alt som ikke er en del av målet. Lær deg å si nei.

Hvis du trenger lesestoff som skal brukes for å få deg fokus på målet så gjør det, bruk mye av tiden din til å studere målet ditt. Før jeg skulle utføre noe form for trening leser jeg om den treningsmetoden og får litt teoretisk oppfatning før jeg starter med den praktiske delen.

Ikke finn på unnskyldinger for å ikke jobbe med målet ditt, hvis du finner på unnskyldinger vil det ta 10 ganger lenger tid enn det skulle ha tatt for å oppnå målet.

Tenk hvor herlig det vil bli å se tilbake midt i desember måned at du har virkelig klart å oppnå måle ditt, du startet så tidlig som mulig og var ferdig med å oppnå det målet før desember måned er ferdig 🙂 Den herlige følelsen du vil ha i deg vil du ha glede av og vil være stolt av deg selv. Nytt år nye muligheter.

Hvordan sette mål? Les mer om mål her.

Video

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=xGt_4hRGUnQ]