Hvordan holde det ryddig rundt seg

Å holde det ryddig rundt seg er egentlig en “gidde å gjøre” sak, folk har det rotete rundt seg fordi de ikke gidder å rydde = de er late til å gjøre denne jobben. Også finnes det folk som ikke ser det rot rundt seg fordi de har det rotete rundt seg hele tiden, de merker ikke rot. Å holde seg ryddig rundt seg der man bruker mye av tiden, for eksempel på rommet/kontoret gjør deg også mindre stressfull. Her er noen tips om hvordan du kan gjøre det.

My old desk (before)My new desk (now)
Før og etter bilde av min arbeidsplass.

Start med å kaste det du ikke trenger
I går åpnet jeg alle skuffene og sjekket om det var noe jeg kunne kaste, gjett om det ble en full bærepose av ting som kan kastes. Se gjennom dine ting om det er noe du kan kaste – tenk deg virkelig om du trenger det du har. Gi bort eller selg eldre bøker du aldri kommer til å lese igjen.

Mindre møbler = mer plass
Etter å ha ryddet ordentlig rundt så har du mye plass igjen til flere ting, men jeg vil ikke ha flere ting. De store møblene som ligger her kan byttes ut med mindre møbler og få enda mer plass. Start med å fjerne møbler du virkelig ikke trenger. Eller om de kan erstattes med mindre størrelse. Jeg bytte ut min PC-bord med en mindre og nå har jeg 50% mer plass der jeg kan be salah uten at jeg må ha det så tett. Velg også enkle møbler. Kan for eksempel bokhylle du har byttes med et mindre. Jeg foretrekket å ha hvite møbler og lysegrønn fargenyanse på rommet mitt.

Frigjør veggene
Fjern bilder og alt annet du har på veggene dine. Hvis det er noe jeg har beholdt noe på veggen er det kun en oppslagstavle. Hadde det vært noe mer ville det ha vært et enkel maleri eller et bilde av naturen. My new desk (now)

Hold det ryddig
Her kommer den vanskelige oppgaven. Fjern alt unødvendig du ikke trenger på arbeids/PC-bord. Jeg har kun en PC-skjerm tilkoblet en bærbar-pc (MacBook Pro), mus (+ lader), tastatur, høyttaler og en ekstern harddisk. Bilder i denne artikkelen viser arbeidsplassen min. For det meste bringer man tiden her og det er viktig å ha minimalt med ting her. Hold det også ryddig rundt plassen der du ber salah, det øker konsentrasjonen på salah og ikke andre ting som ligger rundt.

One thought on “Hvordan holde det ryddig rundt seg”

Det er stengt for kommentarer.