Hvordan hjelpe de fattige når du ikke har god råd

Det er noen som vil ha sko som passer med klærne imens andre ikke har føtter en gang. Mange fattige lider for det første av fattigdom dermed igjen har mange sykdom slik at de ikke har nok kapasitet til å jobbe eller finne noe som helst jobb. Vi som har hus med tak, en god seng å sove på, fine og rene klær, tilgang til aktivitet som vi liker å gjøre, vi lever luksus! Men fortsatt vil vi ha mer og mer, vi får aldri nok. Vi vil kjøpe fritidsklær imens andre vet ikke en gang hva fritid er. Her er to nyttige tips som kan hjelpe deg med å hjelpe de som virkelig trenger hjelp.

Selv en krone kan hjelpe
Du har kanskje ikke råd til 100 eller 200 kr per måned til å støtte de fattige, men husk at selv småbeløp kan hjelpe. 10 eller 20 kroner har du sikkert råd til.

Det er vel en kaffe eller kakao fra Narvesen/Deli de Luca i måned som du kan la være å kjøpe og heller heller bruke 10-20 kroner på tiggeren som er ute på gata. Ikke direkte penger rett i koppen hans, men slik jeg har skrevet i en artikkel tidligere; det er bedre å gi dem noe å spise eller drikke istedenfor penger. De vil nok bruke de pengene på å kjøpe dop eller mat men gi dem heller mat så er du sikker på at pengene du har brukt ble brukt på en bedre måte. Du kan gjerne kjøpe dem en kaffe eller kakao og gi det til dem.

Spar på vekselpengene
Etter å ha vært på handletur og lignende ender vi opp som regel med vekselpenger – om vi ikke bruker bankkort, som er populært å bruke og som jeg ikke vil anbefale å bruke så mye. Fordi hvis du ikke ser hvor dine penger går, noe som du ikke gjør via det bankkortet så vil du bruke de mer. Har du dem heller i kontanter i dine egne hender, i din egen lomme, i din egen lommebok vil du få lyst til å bruke dem mindre for du har noe verdifullt. Bankkort, en plastikk kort blir ikke sett på som verdifullt og er mye enklere å bruke når man handler. Les mer om å spare penger på min økonomi blogg, Bli Rik Sakte.

Uansett, de vekselpengene kan du spare på. På slutten av måned eller en gang i året kan du enten levere de til en organisasjon som hjelper de fattige, for eksempel Rahma.no eller andre organisasjoner som er til å stole på. Du kan gi halvparten av de myntene til de fattige du har spart så vil det ihvertfall hjelpe noe. Det er også en god måte å spare penger på for seg selv.

Intensjon
Det er viktig å ha intensjonen (arabisk: niyat) av å gjøre en slik jobb for å gjøre Allah glad og ikke gjøre det for å vise andre, ikke ha den dårlige intensjonen i deg, da sløser du bare bort penger.

Hvis du følger ovennevnte tips så vil du helt klart ha en god følelse i deg hver gang du hjelper noen som virkelig trenger hjelp. InshAllah!

Lykke til og Allahs fred og velsignelse være med deg!

One thought on “Hvordan hjelpe de fattige når du ikke har god råd”

  1. Asalamu aleikum. Jeg lurer på om dokker har hobby for muslimske jenter i stavanger det hadde vært gøy og. I hadde lest Quran, Bønn og greid å sammle inn penger til fattige !

Det er stengt for kommentarer.