Hvordan finne et godt miljø/selskap

Det er ikke lett å finne godt miljø for oss muslimer i Norge. Mye av allerede etablerte miljøene skiller seg ut fra nesten alle andre. Alle miljøene blir til egne grupperinger og det ender med at det blir egne sekter igjen. Selv om man tror på det samme.

Så hva er det som må til for å finne et godt miljø for å være i en god selskap for muslimer? Hvor skal man starte? Og hva skal man se etter? Her er noen ting som man bør se etter.

  • Hjemme: Det første stedet du bør ha et godt miljø er hjemme ditt. Finnes det ikke allerede, så bør det etableres der først. Det er der du er mest og det er der du bør være glad for å ha et godt miljø. Men det er ikke alltid lett for alle å ha et godt miljø hjemme, hvis ikke alle man bor med er praktiserende som deg, derfor har jeg listet opp noen flere punkter du bør se etter når du er på jakt etter et godt selskap/miljø.
  • Moské: Spør deg selv, har jeg en moské i nærheten der det allerede er etablert et miljø? Hvis ja, hva slags er det? Er det et nytt moské du har begynt å besøke så ikke bland deg inn i miljøet for fort. Ta det sakte og rolig og se om du kan finne store feil ved det. Jeg har erfart at flere av miljøene ender opp med at folk baksnakker hverandre, dette som oftest i miljøene der flertallet er av eldre mennesker. Jeg er ungdom og har i baktankene mine at den som leser er også ungdommer, da det er dere som er mitt mål. Se etter ungdommer for miljø.
  • Kunnskapsrike mennesker: Vær klar over hvilke miljø/grupper du søker etter. Hva er det som betyr mest for deg når du er blant det miljøet? Søk etter kunnskapsrike mennesker, de som vil noe mer enn bare å sitte og skravle om alt mulig annet enn deen. De som liker å utfordre seg selv. Se mine tidligere artikler om utfordringer i deen her.
  • De gudfryktige: Se etter mennesker som er gudfryktige, ikke bare på visseområder men alle mulige områder. Mennsker av god karakter. Bekymring for Allah [subhanahu wa ta’ala] og Allahs skapninger. Spesielt viktig er det at folk har tanken om Allah [subhanahu wa ta’ala] hele tiden og har kunnskap. Det er også viktig å ha kjærlighet for Allah [subhanahu wa ta’ala] og Profeten
    [sallallahu alayhi wasallam].
I en Hadith sa Profeten [sallallahu alayhi wasallam]:
Det er bedre å være alene enn i et dårlig selskap, og god selskap er bedre enn å være alene. [Bayhaqi – Shuab Al Imaan]

Men det betyr ikke at man skal låse seg inne hvis man ikke finner et godt selskap/miljø. Søker du ikke, så finner du heller ikke. Unngå helst å være i for mange av dem. Fastsett dine mål og handle deretter.

Tenk selv hva du selv kan gjøre for å etablere et godt miljø?