Hvordan få noen til å be?

I forum hos Islam.no har vi/de som er aktive på forum vanskelig oppdrag. En som kun ba når han/hun var 12 år og idag er 18 eller 20 hvordan få den personen til å be?

Les svar og meninger, og si gjerne din mening under her i kommentarfeltet.
PS: Det fungerer kun med Internet Explorer hos Islam.no/forum!

Foreløpig min mening:

Dette hjalp meg med å bli religiøs. Å være med de som praktiserer Islam.

Jeg: Vi går til byen i natt og ser om vi finner noe kult, vi drar kl. 1800 og kommer hjem kl 0600:
Praktiserende Muslim: Jeg kan ikke dessverre, jeg skal be maghrib, og deretter Isha, og jeg må legge meg om natten fordi jeg skal våkne tidlig til morgenbønnen (Fajr).

Dette har aldri skjedd helt slik, men noe i denne slengen. Kun som eksempel. Men dette fikk meg til å innse at jeg kan ikke holde på med det sånn. Hva med å prøve å være religiøs i kun 30 dager, også se om jeg liker dette eller ikke? Og gjett hva, det ble suksess etter de 30 dagene.
Det som kan virkelig hjelpe, er om du er med personen, jeg leser at du er i kr.sand og h*n i Lillehammer. Hvis du har mulighet så besøk personen og når h*n vil at vi skal gjøre det gale så sier du at du ikke kan fordi du må be, eller ikke kan/vil gjøre det.

Få han til å be kun Fajr, eller asr. Fordi disse er veldig korte, si til personen bare prøv det kun dette til og begynne med. Det beste ville vært om personen; står om morgen (helst før soloppgang), vasker seg, tar på seg rene klær, og ber 2 sunnah og 2 fard før h*n setter føttene ut av døra. Personen vil føle seg stolt over det h*n har gjort. Og vil ha en mye bedre dag enn de h*n har hatt tidligere. Det bør vises smil på ansiktet til personen etterpå :).

2 thoughts on “Hvordan få noen til å be?”

 1. Salameleikum warahmatulah wabarakato , jeg likte bloggen din veldig mye mashallah og er selv muslim, og jeg vil gjerne at broren min skal be. Jeg sier til han be be men neida han skal jo ikke høre han er 16 og enna ikke ber han er bare opptatt med spill , tv , mat , musikk og alt det kødde der har du noen tips hva jeg kan si til han jeg har prøvd å snakke til han å si nå er det nok nå leser du fordi hva skal du svare Allah når de spørr hvorfor leste du ikke skal du nei jeg spillte det går ikke og alt de fortalte jeg han men forsatt ikke hører når jeg snakker om det jeg får tårer i øyene . kan du gi meg noen forslag er du snill ! 🙂

  1. @Siddra.
   Wallaikom asslam. Tusen takk for kommentar.

   Jeg er enig med deg, et av de største utfordringene er å bo med ikke-religiøse medlemmer av familien når man selv er religiøs. Det var slikt for meg, men Allhamdullilah ikke nå lenger. Jeg føler at de andre i familien min gjør det bedre enn meg hehe. MashAllah. Jeg er glad for det. Det finnes sannsynligvis ingen fasit svar på å få noen til å be. Men det er flere ting som kan hjelpe. Som du sier han er bare opptatt av de tingene noe som får han vekk fra det religiøse. En annen viktig ting å huske er at det er ikke du eller jeg som kommer han til å få be, det er Allah selv som kommer til å gjøre det. Det eneste vi kan gjøre er dua. Her er noe jeg praktiserte:
   Jeg pleide å be bønnen, etter hver bønn gjorde jeg dua om at EN person skulle begynne å be, etter å ha gjort dua i noen uker så virket det forsatt ikke, men jeg ga meg ikke. En dag gjorde jeg dua og la bønneteppe foran den personen og sa her er jai-namaz og lue, kan du være så snill å be? Dette fungerte ikke første gang men den andre gang jeg gjorde det 3 dager etterpå reiste den personen seg og gjorde wudhu og ba.

   En annen ting som forhindret meg med å be var også at jeg hadde glemt selve bønnen, de fleste av oss muslimene kan de bønne bevegelsene men ikke hva man skal lese. Kanskje broren din mangler det også. Du kan si til han, kan du høre på meg og se om jeg sier noe feil? Så kan du lese bønnen foran han og se om han fanger noe feil. Hvis han ikke kan noe så vil han kanskje ikke si noe, du kan prøve å gjøre noe feil med vilje og se om han fanger det opp… Det kan være flaut hvis han er eldre enn deg og ikke kan bønnen. Altså det er viktig å holde seg til miljøet som ikke driver med slike ting som får deg vekk fra religionen sin.

   Lykke til, si ifra hvordan det gikk.

   Jeg håper dette hjelper deg søster Siddra. InshAllah.
   Asslamo Allaikom.

Det er stengt for kommentarer.