Hvordan få kontakt med naboen din

Fred være med deg.

Noen naboen er veldig glade i hverandre, men noen ganger kan det være slike tilfeller der begge naboene ikke liker trynet på hverandre. Det kan være flere uenigheter, også rase, kultur og religion kan skille naboene. Flere av oss muslimer tror at det er vanskelig å få kontakt med deres ikke-muslim ev. etnisk norsk nabo, men der tar vi feil.

Profeten Mohammed (fred være med han) har sagt i flere hadith at vi skal ta vare på vår nabo like godt som vi tar vare på oss selv. Har vi noen gang forsøkt å få god kontakt med naboen? Har vi noen gang gått bort til døra hans og ringt på og spurt om hvordan det går? Om alt er vel?

Blir ikke du glad om din nabo kommer på din dør og spør om alt er vel i deres hus, om det er noe du/dere trenger? Kanskje du kan gå bort og si at hvis det er noe de trenger hjelp med, så er det bare å banke på din dør og at du er tilgjengelig for det du kan, presenter gjerne yrke ditt, kanskje de kan få bruk for det og kanskje du kan få bruk for naboen sitt yrke.

Hva kan en nabo være godt for?

  • Nabo kan hjelpe deg i nød situasjoner
  • Du kan låne ting av nabo (verktøy ++)
  • Du kan få hjelp til små ting som du sliter med å få gjort selv, i hvert fall hvis du er den eneste voksen i huset.
  • Du kan ha samtaler med nabo når du føler for det
  • Du kan diskutere med nabo om verdens problemer
  • Nabo kan bli din venn og en venn er viktig.

Selv om din nabo er ung, gammel, mann, dame, kristen, jøde, hindu, svart eller hvit, behandle han på lik linje som du selv vil bli behandlet. Her er noen tips for å få bedre kontakt med din nabo:

  1. Hvis du er fra et annet land, kan du lage det landets tradisjonelle matrett ev. søtsaker og be din nabo prøve det ut og si hva han/hun mener om det.
  2. Arranger piknik med naboen din og ta med hele familiene deres.
  3. Gå på tur med naboen din.
  4. Eller bare stikk innom og spør hvordan alt står til og slå deg en prat.

Er du nylig flyttet så bør du gjøre det så fort som mulig

Her er noen hadith med tema nabo (engelsk).

One thought on “Hvordan få kontakt med naboen din”

Det er stengt for kommentarer.