Hvordan bli under Allahs observasjon

Når Sayyidina Mosa alahissallam fikk beskjed fra Allah subhanahu wa ta’ala om å gå til Firaoun da ble Mosa alahissallam litt redd.

Så Allah subhanahu wa ta’ala fortalte dem:
  لَا تَخَافَا إِنَّنِي مَعَكُمَا أَسْمَعُ وَأَرَ
Han subhanahu wa ta’ala sa: «Frykt ikke! Jeg er med dere, og Jeg hører og ser. لَا تَخَافَا så ikke bli redd.

Mosa og haroun alahissallam dere trenger ikke å bli redde. 
إِنَّنِي مَعَكُمَا jeg er med dere begge مَعَكُمَا أَسْمَعُ وَأَرَ jeg hører og jeg ser hva han (Firaoun) gjør med dere.

Det betyr at Allah subhanahu wa ta’ala ser alt og Allah subhanahu wa ta’ala hører alt og Han er med oss. I et annet vers Allah subhanahu wa ta’ala sier: 
 وَهُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ 
Han subhanahu wa ta’ala er med dere hvor dere enn er. Allah ser hva dere gjør.

Det er en historie om en far som holdt på å gå en tur med sin 9 år gamle sønn. På veien lå det en drue hage. Disse druene var modne og så svært saftige ut. Så far tenkte ’la meg plukke noen druer herfra’ men samtidig var han redd for å bli oppdaget. Fordi eieren av hagen kunne være like i nærheten og hvis han ble tatt da vil han bli straffet for det.

Så han fortalte sin sønn ’stå her på veien og hvis noen kommer bare rop på meg. Jeg går inn i hagen for å ta meg noen druer’. Så han gikk inn i hagen, men før han fikk plukket noen druer sønnen hans ropte: ’ya aziz, ya aziz ahadun ya raana’. ’O far, o far, noen ser på oss, noen ser på oss’ så far ble redd og kom raskt tilbake.

Når han kom tilbake så spurte han sønnen: ’hvem så oss?’. Sønnen svarte: ‘ingen fra menneskene så oss, men skaperen av menneskene så på oss’. Allahuakbar kaabira. Dette viser hva slags iman denne gutten hadde fordi han visste at Allah subhanahu wa ta’ala ser hele tiden.

Allah subhanahu wa ta’ala ser alt og Allah subhanahu wa ta’ala hører alt, så hva enn vi gjør Allah subhanahu wa ta’ala ser det og Allah subhanahu wa ta’ala hører det. Så vi bør alltid føle at vi hele tiden er under Allahs observasjon.