Hvordan bli religiøs i Ramadan

Jeg hører veldig ofte at folk som gjør x ting utenom Ramadan kommenterer andre hvis de gjør det i Ramadan. For eksempel: Hvis jeg gjør noe Leilat Al Qadr - ليلة القدر الشريفةsom er mislikt av Allah i Ramadan, banne eller noe slikt så vil en som gjør det mye utenom i Ramadan kommentere meg og si at: Du har ikke lov til å banne i Ramadan. Legg merke til tre ord i setningen, lov, i og Ramadan. Skjønte du poenget? hvis ikke la meg forklare; Hvis jeg spør deg, er det lov utenom i Ramadan? Har Allah pålagt oss om å ikke banne kun i Ramadan? Selvfølgelige ikke. Du har ikke lov til å banne uansett tidspunkt, uansett sted, det gjelder hver dag, hele året, 365 dager! Et annet eksempel er når folk tenker feil selv om de vet det. De gjør masse negative ting utenom Ramadan men når Ramadan kommer så gjør de det ikke, det er jo bra at de ikke gjør det. Men at de tenker at det er kun i Ramadan det gjelder. Og med en gang Ramadan er slutt er de tilbake til det menneske de var med ingen forandringer. Hva er da vitsen? Hvorfor ikke iallefall prøve å bli noe annet etter Ramadan? Jeg ser på Facebook at er noen som allerede har begynt å planlegge alle de uislamske tingene etter ramadan, dem er så glade for at Ramadan skal ta slutt… Folk gleder seg til noen filmer som går på kino osv.Men noen, mashAllah, klarer å forandre seg i Ramadan. Det er jeg selv veldig glad for. Og enda er jeg ikke fornøyd med meg, jeg vil bli enda bedre menneske. Hva gjør man i slike situasjoner? Slik gjør jeg det:

  1. Lag mål. Mål har jeg alltid mast på og det kommer jeg til å gjøre også. Sitt ned, ta et ark og en blyant/penn, skriv stort overskrift på arket: Mine mål. Deretter skriv hva du har lyst til å oppnå i livet, for eksempel gi Zakat (almisse), tjene x med penger, besøke noen, bli religiøs, kjøpe noe viktig, gjøre noe viktig, lyst til å gjøre noe morsomt med venner og/eller familie, det kan være hva som helst. Ikke vær redd for at dette klarer du ikke å oppnå, bare få det ned på arket uansett hva som kommer i hjernen din. HVA SOM HELST!
  2. Lag mål for Ramadan. Hvis du har jobbet med mål i en stund, så har du blitt ganske flink til det til neste Ramadan. Denne gangen, kanskje en uke før eller en måned før, kan du få et nytt mål. Dette målet skal være noe religiøst som du har lyst til å utføre i Ramadan måned. Målet skal bli til en vane og skal bli en del av din hverdag resten av livet. Det er en regel at hvis du vil ha noe som dine vane så skal du utføre dette hverdag i 21 dager. Men du kan utføre det i 30 dager så er du sikret at det blir en vane. Det kan være hva som helst innenfor noe religiøst, begynne å be er noe du bør prioritere hvis du ikke gjør det fem ganger daglig.
  3. Utfør handlingene. For å oppnå målet kan du ikke bare sitte der og vente til at måned er slutt så poff av en eller annen magisk formell har du oppnådd målet. Nope! Du må utføre handlingene som skal til for å oppnå målet. For eksempel hva må til for at du skal begynne å be? Lære deg bønnen, utføre den 5 ganger daglig når tiden er inne.

One thought on “Hvordan bli religiøs i Ramadan”

  1. As salamo aleykum

    MashAllah, utrolig bra skrevet. Det var en veldig fin og lærerik artikell 🙂

Det er stengt for kommentarer.