Hvordan bli kvitt negative handlinger

Før jeg ble religiøs og startet med å be prøvde jeg å finne all slags unnskyldinger for å slippe unna å gå til moské eller be. Jeg ventet på den rette dagen, ventet på den som om den skulle komme til meg og ikke at jeg skulle til den. Jeg ville bli kvitt mine negative handlinger før jeg startet med å bli religiøs og begynne å be. Jeg hadde denne tanken i flere år. Fordi jeg tenkte at jeg ikke kunne både gjøre negative handlinger og be samtidig, noe som faktisk er litt ulogisk og forbudt, ikke det å be men det å utføre negative handlinger som ikke er tillatt i Islam. Her skal jeg vise deg hva du kan gjøre for å bli kvitt de negative handlingene hvis du tenker det samme som jeg gjorde før, jeg vet at noen (mange) tenker slik.

I det siste har jeg blitt enda mer fan av Hadith, fortellinger om hva  Profeten Mohammad (fred være med ham) sa og gjorde. Sitere en før vi starter med det hele:

Volum 1, Bok 3, Nummer 69:
Fortalt av Anas bin Malik:
Profeten sa, “Forenkler ting for folk (religiøs relatert), ikke gjør det vanskelig for dem, gi dem god informasjon og ikke få dem til å løpe vekk (fra Islam).

Intensjon og viljen er viktig

Første ting du skal gjøre før du skal gjøre noe som helst er intensjonen og viljen. Innse i hode, hjerte og ved å uttale det du skal gjøre, du må være villig til å gjøre det fra ditt innerste for at det skal fungere. Intensjonen og viljen i Islam er viktig, hvis du ikke har intensjon og ikke vil be så kommer du ikke langt med å utføre det bare fordi du må gjøre det. Når vi skal bli forelsket i noen bruker vi hjerte og ikke hjerne men når vi skal bli forelsket i religion da plutselig bruker vi hjernen. Bruk også hjerte i religion.

1) Si til deg selv at du vil be, skriv det på et papir. Legg inn noen setninger/ord for hvorfor du vil be, da har du noen grunner til å få viljen.

2) Hør på hva hjerte har å si til deg, lytt til ditt indre stemme, vil du bli religiøs? Er det virkelig det du vil eller vil du det bare fordi du må gjøre det? Noter ned det du “hører”, uansett om det er gode eller mindre gode ting.

3) Les gjennom det du har skrevet, tenk på det i noen dager og se hva slags tanker du får i hodet ditt angående det. Er viljen på plass nå?

Be til Allah om å bli religiøs

Hva enn det måtte være vi ønsker oss så bør vi først be Allah om det. Han hører på alle bønner og vil gjøre det beste for oss. Ja du kan til og med be Allah om å få en ny bil, men da faller ikke bilen fra himmelen og står utenfor huset ditt med et gratulasjon kort på; Fra: Allah, Til: Ali, dessverre det er ikke slik bønner fungerer.

Har du noen gang forsøkt å gå inn på moské og be bønn, utenom Id-dagen(e)? Jeg har en venn, han er i moské kun to dager i året, kan du gjette hvilke? Ene gangen er på den første Id, andre gangen er på den andre Id. Hvis du en gang i helgen eller når du har fri fra skole/arbeid ta gjerne en tur innom moské og be bønn der. Spør gjerne i moskeen når det er tid for bønn med samling og utfør det sammen med andre eller utfør det alene hvis tiden for samlingen har gått ut. Etter bønnen sitt litt og lukk øynene, tenk hva du føler etter å ha utført en så god handling? Er det ikke slik du vil ha det? Den gode følelsen du har i deg nå får du noen gang det ved å utføre negative handlinger?

1) Be bønn i moské.

2) Etter bønn be Allah om å vise deg den rette veien.

3) Husk alltid de gode følelsene du fikk etter å ha bedt.

Hvis du utfører disse stegene jeg har nevt ovenfor. Ha intensjon og viljen først, be Allah om hjelp så vil du inshAllah komme deg dit du vil. Å loke bort livet ditt er ikke den riktige måten å oppnå suksess på. Vi oppnår suksess og en bedre hverdag gjennom å gjøre det vi må gjøre og ikke det vi ikke må gjøre.