Hvem jeg rådfører meg med

Hvis det er en ting jeg lurer på eller trenger råd til noe spør jeg for det meste de som har erfaring, jeg spør de erfarne kun hvis det er noe nytt, som regel har jeg svar på det meste jeg trenger å vite for meg selv. I Koranen finner vi også der Allah sier “spør de som vet”. Her er en liste over hvem jeg rådfører meg med.

Far. Min far er eldre enn meg og har masse erfaringer, hvis det er noe jeg lurer på og trenger råd til er det han jeg aller først går til – utenom teknologi og sånt så vet han ganske mye :). Det hender jeg ikke er enig med rådene han gir og da tar jeg heller det med noen andre eller følger min egen vilje/erfaring. Min far er også en mann så det passer meg bedre, en dame kan spørre sin mor for det passer hun bedre. Eller begge deler.

Imam. Det er ikke bare de religiøse tingene jeg tar opp med en Imam, men det er det jeg prioriterer. Hvis det er ting utenom Islam så tar jeg det opp med en Imam, men ikke en hvilken som helst Imam. Jeg spør en som jeg vet at er utdannet som Imam og er flink og har god rykte på seg også. Les også hvordan du kommer i kontakt med de lærde/imamer.

Lærer. Noen ganger kan det være lurt å ha en “vennskap” med sin skolelærer for videre kontakt i livet. Det hender at jeg sender e-post til min gamle lærer for å lure på noe faglig. Enda viktigere er det hvis en får kontakt med sin professor som en har/hadde på Universitet/høgskole nivå – de er som regel enda flinkere.

Venner. Det er sjelden jeg spør de om råd om noe stort, men det hender at jeg gjør det. Det er viktig å vite hvem som er den riktige og spørre.

Har du noen flere tips og råd? Del det i kommentarfelt under.