Hva gjør du med bønnen på reisen?

Forrige uke da jeg var på ferie i Spania (utrolig deilig) så måtte jeg selvfølgelig be også. Men siden man er på reise så er det noe unntak. Vanligvis skal man be alle Rakat (bønne bevegelsene man foretar seg imens man resiterer bønnen) hvis man ber der man bor.

Er du på reisen så ber du slik:

Fajr: 2 Rakat Fard (har du tid så kan du be 2 Sunnah også)
Dhuhr: 2 Rakat Fard
Asr: 2 Rakat Fard
Maghrib: 3 Rakat Fard
Isha: Rakat2 Fard og 3 Rakat Witr

Det er alt! Dette er blitt gjort så enkelt at folk kan ikke unnskylde seg. Jeg synes dette var helt OK. Jeg merket at hvis man skulle be alle Rakat som man ber vanligvis så hadde det blitt noen problemer. Men heldigvis så gikk det fint.

Oppdatering: Husk hvis du ber bak imam så må du be helt normalt. Det vil si da ber du alle fard og sunnah helt normalt som man ber.

Du kan glemme Norge når du er på ferie men ikke bønnen.

Oppdatering:

Man skal også be Asr, glemte å legge det inn.

3 thoughts on “Hva gjør du med bønnen på reisen?”

  1. Aslamo aleikum w b.

    Slik som jeg har fått med meg så ber du kun qasar på fard (altså leser to rakat i stedet for fire) men man (må/burde) be sunnah (i duhur, maghrib og ishaa). Man burde IKKE la de være med mindre du ikke har en god nok grunn.

    Når jeg var på ett opphold i utlandet så ble fortalt denne måten. Jeg leste på samme måte med ett unntak i fardh.

    Jazakallah ho khair

Det er stengt for kommentarer.