Hva er nødpenger og hvorfor trenger vi det

Hva er en nødpenger?
Nødpenger er penger som du har enkelt tilgang til for å bruke i nød. Det er ikke nød når du skal kjøpe deg ny TV. Det er ikke til å bruke for å kjøpe deg bil. Det er heller ikke for bruk for å pusse opp badet ditt. Det kan kun brukes i nød. Du sparer opp en sum som du kun bruker i nød.

Hvorfor trenger vi nødpenger?
Det finnes flere men her er noen virkelige nødstilfeller der du kan ha behov for nødpenger.

  • Det var en mann som kjørte bil med sin familie, han krasjet, og ene barnet døde og den andre er blitt handikap
  • Du plutselig flytter et helt annet sted for å skaffe deg ny jobb
  • Garasje døren din kollapser
  • Du mister jobben din
  • Et av dine familiemedlem har kommet i krise
  • Ungene flytter hjem igjen
  • Begravelse
  • Bilen får problemer, du har ikke penger til månedskort, eller ikke penger til å reparere bilen

Det kan skje mye i livet, vær klar med det du kan i hvert fall.

henpohtvd031109

Hvor mye er nok for en nød kapital?
Det er ingen som kan avgjøre uten å vite din situasjon hva som er nok for deg. Noen sier du trenger 10 000 kr, andre sier noe annet. Jeg sier følgende: Spar så mye penger at du kan klare deg i 3 måneder uten å jobbe.

Din oppgave
Hvor mye trenger du egentlig i nødpenger? Jeg anbefaler at du gjør hva som passer deg best. Det er vanskelig å finne et riktig svar. Se på din situasjon, din inntekt og dine behov, for å avgjøre hvor mye du bør spare.

Hvordan starter du?
Før du starter, pass på å se din situasjon. Vær sikker på at du har nok penger for daglige omkostninger. Etterhvert som du legger inn til nødpenger, må du redusere penger du bruker. Start med å legge inn 1000 kroner. Gjør det til vane for hver måned. Du bør ha nødpengene dine så fort som mulig. Du vet aldri når faren kan komme. Hvis du har vanskeligheter med å skaffe penger til nødpenger, selg noe, jobb overtid, eller skaff deg deltidsjobb.

Skjul det
Jeg er disiplinert nok til at jeg ikke kommer til å bruke nødpengene mine derfor har jeg dem ikke så skjult enn bare skuffen min. Hvis ikke du er disiplinert nok legg pengene et sted der det er vanskelig for deg å tak i. Legg det hos en bekjent du stoler på, eller i en bank som er utenfor byen. Men bare at du har tilgang til det når du virkelig trenger det. Og faren for at du ikke bruker det opp.