Hva bør en gjøre på en fredag [Jum’ah]?

 

 

Dere som tror, når det kalles til samlingsdagens [jum’ah bønn, så skynd dere hen til Guds ihukommelse, og la handel ligge. Dette er et gode for dere, om dere bare visste! 62:9

 

Forbredelsen til fredagsbønnen starter allerede i dag, på en torsdag. Fra hadith kan vi lære noen ting som Profeten [sallallahu alayhi wasallam] har lært oss.

Her er noen av tingene jeg har lært meg:Friday prayer

  1. Allerede på en torsdag gjør klar dine klær. Bruk de fineste du har.
  2. På fredag: Bør du absolutt dusje. Ha på deg parfyme [atthar].
  3. Hvis en kan så bør en til masjid. Er det ikke mulig og du må kjøre så parker litt lenger unna så du kan gå og tilegne deg belønning av det.
  4. Det er viktig å være i masjid til tide. Kom gjerne halv time før bønnen starter og hør på preken av imam. Hvis en ikke kan det bør en absolutt gjøre sitt beste å være der når khutba starter.
  5. Vær stille under khutba. Hørt fra Sh. Faraz Rabbani: Når en sitter i khutba er det akkurat som å be en vanlig bønn. Ikke snu deg og se her og der eller hilse på folk når de kommer, heller ikke snakk.
  6. Etter endt fredagsbønn bør en lese darood sharif, lese astaghfirullah 100 ganger og resitere Surah Al-Kahf fra Koranen. Det kan du også gjøre når du kommer hjem.
  7. Man bør på denne dagen gjøre så mye ibadah [tilbedelse] som mulig.

InshAllah, har du fått suksess allerede bare ved å tilbe til Allah 🙂 – som er vårt mål!

 

One thought on “Hva bør en gjøre på en fredag [Jum’ah]?”

  1. Hei så fin side du har.Er muslim, og jeg liker å lese bloggen din for å lære mer.Og det gjør jeg ofte
    – den sure livet

Det er stengt for kommentarer.