Historien av Barsisa i Koranen

På Bani Isreal sin tid, var det en mann i en liten landsby, han het Barsisa. Han var, det man kaller, en munk. Men han var en sann kristen. Han trodde på Tawheed og trodde Isa (fred være med ham) var en budbringer av Allah. En dag bestemte tre brødre seg for å gå til jihad. Men de hadde en søster, og de ønsket ikke å forlate henne alene. Så de lette etter noen å ta seg av henne. Byens folk foreslo å forlate henne hos Barsisa, på grunn av fromhet hans.

Så gikk de til ham og da de spurte ham, sa han, “Jeg søker tilflukt fra den forbannede Shaytan” og sa Nei! Dette var fordi han var redd for å begå synd (grunnet den potensielle fitnah det kan føre).

Så Shaytan kom til Barsisa i form av Waswasah (hvisking). Shaytan er veldig smart og visste Barsisa hadde et mykt hjerte. Så han fortalte Barsisa, “Hva hvis de ikke kan finne noen gode og forlater henne med noen dårlige, ville ikke det være din feil?” Nå var ikke Barsisa klar over at dette var noe Shaytan som hvisket i hans hjerte, og på grunn av hans medfølelse for andre, bestemte han seg for å akseptere deres forespørsel, og hjelpe kvinnen.

Han lot henne bo i et hus på motsatt side av kirken. Han gjorde dette slik at det ville være lett for ham legge maten hennes utenfor kirken, og hun kunne komme å få det selv. Men etter en stund, vendte shaytan tilbake. Denne gangen fortalte han Barsisa, “Hvorfor ikke legge maten nærmere for henne, slik at folk ikke ser henne gå frem og tilbake alene!” Barsisa var enig og begynte å legge maten utenfor huset. Men shaytan var ikke fornøyd med dette heller, så senere, vendte han tilbake og spurte Barsisa, “Hvorfor ikke gå inn og legge den på bordet, slik at ingen ser henne komme ut og gå inn alene hele tiden! “Igjen, var Barsisa enig og han begynte å legge maten på bordet.

Så etter hvert som tiden gikk, kom Shaytan tilbake og sa til ham: «Hvorfor snakker du ikke med henne, hun er helt alene og har ingen å snakke med!” Barsisa var enig og begynte å snakke til henne fra bak en dør (for å skjerme seg selv). Men dette ville føre dem til nesten rope til hverandre. Shaytan ba Barsisa om å bare gå inn og snakke med henne, og til slutt, hadde han (Shaytan) alene i et rom.

Shaytan hadde fullført den vanskelige delen. Det var ikke etter at Barsisa og kvinnen begikk utukt. Og for å gjøre ting verre, ble hun også gravid.

Så snart barnet var født, returnerte Shaytan, og sa til Barsisa, “Hva har du gjort? Se på resultatet av ditt onde (dvs. barnet), bli kvitt bevisene ellers kommer brødrene til å drepe deg!”

Barsisa drepte barnet og begravde det i samme rom kvinnen var i. Shaytan fortalte da Barsisa, “Tror du at du kan drepe barnet til en kvinne og forvente at hun ikke forteller det til noen?!” Og så drepte Barsisa henne og begravde henne ved siden av barnet! Han gjorde en falsk nåde utenfor og når hennes brødre kom tilbake, informerte han dem at hun døde av sykdom. Etter å ha sett graven og gjort dua for henne, vendte de hjem og akseptert Allahs bestemmelse.

Senere den kvelden, kom Shaytan til dem i drømmene deres og informert dem om hva Barsisa hadde gjort og hvor barnet og deres søster var. Broren reiste seg opprørt og forvirret, og informerte hans bror om drømmen, og begge sa at de hadde hatt samme drøm.

Så de mente at det måtte være sant, de gravde opp den falske graven og fant den tom. Dermed gravde de opp plassen shaytan viste dem i drømmen og fant barnet og kvinnen!

Rasende, tok brødrene Barsisa til lederen for å få sin straff. Barsisa visste at han skulle få dødsstraff. Shaytan kom til Barsisa igjen, for siste gang.

Denne gangen avslørte han seg og fortalte ham at han kom hviskende i tankene hans. Og han sa at han kunne redde Barsisa, så lenge Barsisa gjorde Sujood til ham! Barsisa, ut av desperasjon gjorde Sujood til ham, dette bekreftet hans Kufr (vantro) og Shaytan sa til ham: «Jeg er fri for deg, jeg frykter Allah, Herren av ALAMIN (menneskeheten, jinn og alt som eksisterer)! ” og forlot Barsisa til å bli steinet til døden og på dommens dag vil han gjenoppstå og gjøre Sujood til Shaytan!

Se hvordan shaytan lurte ham. Han kom til ham som en venn, men var faktisk hans største fiende!

(Deres allierte bedro dem) som Shaitân (Satan), når han sier til mennesket:

». Mist troen på Allah” Men når (mann) tviler på Allah, sier Shaitân (Satan): “Jeg er fri for deg, jeg frykter Allah, Herren av ALAMIN (menneskeheten, jinn og alt som eksisterer)! “( Al-Hashr 59:16)

Shaytan vil aldri få deg til å synde direkte, han vil alltid lure deg ved hjelp Waswasah og han er mer tålmodig enn noen av oss. Så vi bør alltid søke tilflukt hos Allah fra Shayatn. Aldri tro du har nok kunnskap eller er sterk nok til å gå imot Shaytan.

Dette er grunnen til at lærde av islam er de med mest Taqwa, frykt for Allah. Så reflekter over historien, hvis Shaytan fortalte Barsisa å gjøre sujood i begynnelsen, ville Barsisa sagt nei med en gang, men Shaytan hadde en plan, det var en trinnvis fremgangsmåte som fikk Barsisa til å endelig bryte sammen og begå Kufr.

Referanse for ovennevnte historie: Storys in the Quran – Ibn Kathir – 110