Herligste følelse etter Namaz – Salah (bønn)

Når jeg ber kommer jeg på mange ting som jeg har glemt å skrive på gjøremål-listen min, der jeg skriver hva jeg skal gjøre, selvfølgelig. Men jeg prøver så hardt og konsentrerer meg om selve bønnen. Når jeg blir suksessfull med å be helt konsentrert får jeg en herlig og behagelig følelse som gir velvære.

Denne følelsen kan du også få

Du har en eller annen gang tatt tur til moské og ba der, hvis du ikke er en religiøs person som ber fem ganger om dagen hverdag så har du sannsynligvis tatt tur til moskeen på Eid – et av høytidene i Islam. Hvis du klarer å huske helt tilbake så husker du sikkert den følelsen du hadde etter å ha vært i moskeen. I noen minutter, forhåpentligvis i noen timer prøver du å holde deg bort fra det gale, det er den gode følelsen du har i deg som ikke tiltrekker deg til det gale, enda.

Men hva skjer litt seinere på dagen? Alt er “normalt” som det var, ingenting forandret seg, du er den samme personen som var før Ramadan – fastemåned eller før Eid.

Dette kan du gjøre for å få den herlige følelsen litt oftere – lag rutine og start smått

Hva med å bare be morgen bønn? eller bare be en bønn som du har tid til? som du synes er kort og grei. Morgenbønn tar kun 6min, for meg. Konsentrer deg om bønnen og ikke noe annet når du ber. Hva som fikk meg til å be var ikke noe spesielt, aldri har mine foreldrene mine sagt at jeg skal be, heller ingen har mast eller sagt noe på en strengt måte. Dette er noe jeg bare falt for selv fordi jeg ville prøve det ut, og denne prøven gikk ut på å elske Islam fra mitt indre, fra mitt hjerte og se hva jeg fikk ut av dette. Den velvære følelsen er det beste jeg noen gang har fått.

– Be nå før det er for seint!