Ha fokus på et mål hvert år

Det er flere unge gutter og jenter som ikke er muslimer og blir muslimer i dag og flere og flere av de muslimene begynner å praktisere sin religion. Alle kommer fra forskjellige miljøer og mange har gjordt ting de angrer på. Det kan være vanskelig å slutte med alt mulig på en gang, derfor er det viktig å ha fokus på en ting om gangen og jobbe med seg selv sakte og sikkert.

Hvis du klarer å slutte med alt det forbudte og mislikte i Islam med en gang er det kjempe bra. Men det er lett å falle tilbake hvis man blir for ekstrem med det første.

Ha for deg et mål hvert år og utfør de handlingene som må til for å oppnå det du vil.

Skriv ned hva du vil slutte med i år og skriv ned hva du må gjøre for å slutte med det. Derfor utfører du de handlingene som må til for å slutte med det.

For eksempel å ha et mål med å slutte å høre på musikk. Du kan starte med å minske det til en gang i uken eller se hva som passer deg best. Etter hvert kutter du det ned til enda mindre. Og til slutt vil du, insh-Allah, klare å slutte helt.

Det er også viktig å gjøre dua til Allah om at du trenger hjelp til å slutte med noe, og ha en hat i hjerte ditt for det du vil slutte med. IKKE hat at du slutter med det men hat at du gjør den tingen. Hvis hat følelsen øker vil du få mindre lyst til å gjøre det.