Gråte over synder

Sahabi (følgesvenner til Profeten, fred være med han) Saad (radiAllahu anhu) er en av de Asharah Mubasharah (de Sahaba som fikk den glade nyheten om paradiset i denne verden). Han er en av ti og den siste av de ti også. Han var den siste som døde av de ti Asharah Mubasharah sahaba. Han sa:

“Gråt. Hvis du ikke kan gråte da kan du iallefall være i samme tilstand som de som gråter.” [Mishkat s 413].

Med det så menes det, gråt over dine synder. Gråt over at du ikke er bedre enn alle andre. Gråt over når du ber om tilgivelse [istaghfar]. Men hvis du ikke klarer å få ut tårer, så få hjerte til å gråte, hvis du ikke klarer det så prøv å være i den tilstanden som om du gråter. Det renser hjerte og gjør det mykere.

I en annet hadith av Mishkat spør en av Sahaba: “Rasulullah (sendebud av Allah), hva er frelse”? Profeten Mohammed (fred være med han) svarte, “kontrollér din tunge”. Det er å ikke si skadelige ord og kontrollér din tunge akkurat slik en herre kontrollerer sin slave/arbeidstaker. Deretter sa Profeten (fred være med han), huset ditt bør være dyrt for deg, med andre ord, ikke gå ut av huset ditt unødvendig og ikke ha det som en vane å vandre rundt omkring. Vær oppslukt av jobben din.

Mullah Ali Qari (rahimaullah) spesifiserer [Mirqat bok 9 s. 159]: Denne tidsalderen er for stillhet, være hjemme og være fornøyd med det men har av forsyning til døden.