Gjennomgå året som har vært

Det er ikke lenge til igjen av dette året 2009. For mange er et nytt år som om helt nytt liv for dem. Mange planlegger masse ting fra nyåret som de skal utføre og har store mål. Det er få som lykkes, dessverre. Det kan komme av forskjellige grunner, men jeg mener det er på grunn av for lite god planlegging, ikke nok ressurser, mangler selvdisiplin og mål som ikke er realistiske.

Vært år bruker jeg denne metoden for å regne ut hvordan jeg ligger an med livet mitt og hvordan året som har gått var for meg. Jeg har skrevet 10 ting som jeg skal gjennomgå, de er følgende:

 1. Fysisk
 2. Mentalt
 3. Jobb/karriere
 4. Økonomisk
 5. Familie
 6. Religiøs
 7. Sosialt
 8. Personlig utvikling
 9. Fornøyelse
 10. Studie

Den siste nevnte kan være hva som helst en personlig aktivitet eller hva som helst du gjør bare for å gjennomgå i hvilken skala du ligger an. Jeg setter skala fra 1-10, der 1 er dårligst og 10 er best. Deretter regner jeg ut gjennomsnittet av det hele.

Eksempel

 1. Fysisk: Ned i vekt til x antall kilo, er litt fornøyd, må trene hardere. Skala 7
 2. Mentalt: Blitt smartere, må drive med mer matte og gruble på ting og tang, er ganske fornøyd. Skala 8
 3. Jobb/karriere: Fornøyd med jobben, liker jobben, fått mye ut av det. Skala 10
 4. Økonomisk: Har spart penger og oppnådd mål, men nedgang på slutten av året. Skala 5
 5. Familie: Har god kontakt med familie, må være oftere sammen med dem. Skala 8
 6. Religiøs: Har begynt å be, må bli mer religiøs, må slutte med visse ting som er forbudt i <Islam>. Skala 9
 7. Sosialt: Bra til å starte med, nedgang på slutten av året, må komme meg ut mer. Skala 6
 8. Personlig utvikling: Leste lite bøker, ikke tenkt så mye på meg selv. Skala 2
 9. Fornøyelse: Er glad stort sett hele tiden. Skala 10
 10. Biljard: Blitt flinkere. Må jobbe med teknikken. Skala 8

Her beskriver jeg hva jeg gjorde, hvorfor det var den skala jeg valgte og hva jeg kan gjøre for å forbedre det tallet. Deretter plusser du sammen alle tall: I dette eksempelet: 73, deretter deler du på 10 fordi det er ti ting. 73 / 10 = 7,3… Jeg pleier å runde av det til det nærmeste tallet for å fjerne komma, som her er 7.

Fra skala 1-10 så har eksemplet vårt vært på 7, som er et ganske bra tall men ikke det perfekte, det vil si at vi må jobbe enda hardere får å komme til et høyere tall.

Prøv dette du også og regn ut hvordan det gikk med deg i 2008.

3 thoughts on “Gjennomgå året som har vært”

 1. As salamo aleykum
  Dette var jo en veldig bra og oversiktlig plan 🙂 kanskje jeg også skal prøve den!

 2. Først må jeg si at siden er topp. man lære mye fra denne siden. Bra at jeg fikk sett planen din. Jeg kan sette en slik plan for meg selv:)

  Stå på!!!

Det er stengt for kommentarer.