Gjør du det bare for å vise?

Du har skjegg, går gatelangs og ser nede på bakken når du går slik at øynene dine ikke ser på andre mennesker, noe som Profeten (salallahu ‘alaihi wasalam) også gjorde, dette var for å unngå å få øyekontakt med kvinner eller se på dem i flere sekunder. Men du gjør dette kun for at andre skal se på deg og tenke om deg at du er en flink ung gutt og virker ganske religiøst. Så får du glede av det at andre tenker fint om deg.

Det er helt feil å tenke slik. Når du gjør noe innenfor Islam så husk det er for Allah du gjør, i hvert fall ikke for at andre skal tenke “wow se på han, han ser ned på gata og ser ikke opp på jenter, han er ganske ung og så flink muslimsk gutt”. Dette er noe Allah ikke liker i det hele tatt. Det er strengt forbudt å tenke slik.

Du må styrke din vilje til å ikke tenke slik men heller tenke slik at du gjør dette for Allah. Ene er det som kommer ut fra munnen din, andre det som du tenker i hjernen din og det tredje er det som du føler i hjertet ditt – alle de skal være like. Det vil si det skal skal ikke komme fra munnen din at jeg gjør dette for Allah, og tenker noe i hjernen din at jeg gjør dette for Allah men også for at folk skal se på det. Og i hjertet så føler du at du gjør dette for andre som ser på det. Alle de skal ha være likt, fra munnen din skal det komme at du gjør det for Allah, du tenker at du gjør det for Allah og føler det i hjertet ditt at du gjør det for Allah.

En venn av deg spør om å få låne 1000 kroner, du sier du trenger ikke å låne du er ganske god venn av meg så du kan bare få beholde dem. OK!

Senere etter noen dager/uker flere venner er samlet og det foregår en ting der du kan krenke han med at du lånte han 1000 kroner så han bør gjøre XYZ for deg. Det er også misslikt av Allah, at først du gjør en god gjerning også plager du vedkommende med at du gjorde en god gjerning mot vedkommende. Eller eventuelt maser på om det, du nevner det hele tiden når det er samlet flere folk rundt.

Når du gjør en god gjerning så vær glad for at du gjorde det. Igjen du skal si fra munnen, tenke i hjernen og føle likt i hjertet.

3 thoughts on “Gjør du det bare for å vise?”

 1. Assalamu aleykum. MashaAllah og jazakAllah kheir bror for påminnelsen. Shaytan er med oss hele tiden og det er veldig viktig å ikke falle i fellene hans. Han lar deg gjøre gode handlinger, men ødelegger intensjonen og dermed er gode gjerningen verdt null og tilogmed så er det straff for dette…

 2. Waleykum Assalam bror wiqasso.
  Det er jeg helt enig med deg om.
  Av og til blir det vanskelig for meg også, men man må bare prøve så hardt man kan.

  Viktig å forbedre seg selv før man tenker på andre. Gjør alt for å finne ut hvordan du du skal vinne over shaytan.

 3. walikum salaam
  JazakAllah khair, det var virkelig bra skrevet med en veldig fin eksempel.

  Profeten sa: Satan frykter en lærd mer enn hundre uvitende troende!
  Kunnskap er veldig viktig, og det den Shaytan frykter mest. Så skaff dere kunnskaper, for det er mer verdt enn makt.

  En god muslim, skal aldri se ned på sine søsken. Hjelp andre, bidra med det du kan. Men aldri skryt over det du har gitt og gjort, for da mister du ajjar for den gode handlingen.

  Wasalaam

Det er stengt for kommentarer.