Gjør det selv (GDS, DiY)

Gjør Det Selv eller DiY (Do It Yourself) er blitt ganske populært nå som det koster mye å leie rørlegger, snekker, elektriker etc.. Men det er flere som kunne tenkt på det. Jeg har begynt litt og litt med å gjøre mye av arbeidet i huset selv. Jeg kjøper ikke nytt joggebukse fordi ene den har slitt sprekk i seg men heller syr på den og bruker den. Sahaba (ra) gjorde det samme med sine klær og skotøy.

Fikser du dette selv?IMG_1606Klarer du å fikse bilen din? Fikse en rør lekkasje? Føre regnskap selv? Lage egne gaver? Sette nytt ledning i toastmaskinen? Skifte hjul på sykkelen og/eller bilen? Lage kake fra bunnen av? Lage egen bokhylle? Reparere tak? Rengjøre pipa? Sy klær? Kutte hår selv eller til familien? Hva som helst bare prøv å se om du klarer dette eller ikke.

Vane å leie proffe
På 1970-tallet var det ikke lenger populært at mødrene var hjemme og passet på barna. På 1980-tallet mente mange foreldre at det ikke er mulig engang økonomisk, at mødrene var hjemme med barna. Er det noe i tvil at vi tror eneste muligheten for å ta vare på oss er å få ting gjort av andre?

Neste gang du skal leie en ekspert spør deg selv “kan jeg gjøre dette selv? Hva må jeg gjøre for å lære hvordan? Vil det være nyttig å lære dette?”

Lær deg basisferdigheter
Basis ferdigheter for å leve og overleve kan læres via voksenopplærings klasser, korte kurs, Internett, spørre venner/familie. Ofte når man kjenner for eksempel en rørlegger som en venn og eneste gangene du tar kontakt med han er når du vil få ting gjort, ikke alle liker å gjøre det gratis. Ta kun tips for å lære dette selv. Det samme gjelder for dataeksperter. Det er mye info man kan finne på Internett om data, prøv å unngå og kjøpe bøker om data eller andre ting, se om du finner det på Internett først. Hvis det er noe du ikke kan lære eller ikke kan gjøre, så leie en ekspert til å gjøre det.

Hvor finner jeg GDS (Gjør det Selv)?
Bruker du mye Internett, kan du prøve deg på Google.com til og begynne, finner du fortsatt ikke løsningen der, prøv med en forum, Diskusjon.no er å anbefale.

Her er noen Gjør Det Selv lenker.

Startsiden ABC Gjør Det Selv
GjørDetSelv.com
Forbruker.no
DiY.com
Coops Gjør Det Selv tips
Veldig populær DiYLife.com
DiYNetworks
Når det gjelder Lyd
DoitYourself.com
Enda en populær instructables.com
ViVilla sine Gjør det Selv tips
Når det gjelder Bil og Motor

Du finner mange flere ved å søke på DiY på google.com eller Gjør det selv.