Gi ruh mer oppmerksomhet enn kroppen

Hele livet vårt henger i en tynn tråd og den tynne tråden er ånden [ruh]. Det her helt Man Prayingutrolig at vi vier hele vårt oppmerksomheten til kroppen vår istedenfor vår ruh. Kroppen vår er et bur, ånden vår bor i dette buret.

Kroppen er bare et transportmiddel, en bil, og den virkelige passasjeren er ånden. Det vi har gjort er å gi kroppen mer oppmerksomhet enn ånden, det er veldig dumt faktisk. Det er som å motta en gjest på døren og la han stå i døra og heller bli opptatt av bilen hans. Vi bryr oss ikke om passasjeren men heller om hans transportmiddelet. På samme måte, det er det vi gjør med vår ruh.

Vi tar vare på kroppen vår mer enn ruh: Blitt viktig for oss å se bra ut, ha muskler, fjerne hår der det ikke trengs å fjerne, imens indre vårt, ruh, får ingen oppmerksomhet. Det er den som skal stå opp på dommedagen. Kroppen kommer bare til å råtne. Men ikke la ruh råtne, den er viktigere enn kroppen.

Profeten (fred være med han) sa, det er en liten del av kjøtt i kroppen vår, hvis den er god, er hele kroppen god. Og hvis den er korrupt, er hele kroppen korrupt, og det kjøttstykket er vår hjerte.

The Prophet of Mercy, Sayyiduna Muhammad al-Mustafa salla’llahu ‘alayhi wa sallam said: ‘Surely there is in the body a small piece of flesh; if it is good, the whole body is good, and if it is corrupted, the whole body is corrupted, and that is surely the heart’. Related by Imam Bukhārī in his sahih

Hvordan gi ruh oppmerksomhet

Kroppen vår får nok av oppmerksomhet, la oss heller gi ruh sjanse og få den til å lyse inni oss.

Det er ved å gjøre hjerte mykere, være ydmyk og lojal. Jeg har tidligere skrevet om å gråte over syndene. Det vil gjøre våre hjerter mer ydmyk og ruh får mer oppmerksomhet og skinner mer.

Be tahajjud bønn så ofte du kan. Våkne halv time før fajr bønnen starter og be 2 rakah med intensjon om Tahajjud bønn. Etter bønnen sitt og reflekter over deg selv og dine omgivelser, hvordan du hadde dagen i går og hva vil du gjøre for at dagen skal bli enda bedre i dag. Vi kan ikke endre fortiden og vi vet heller ikke noe om fremtiden, men vi kan iallefall være klar over hvordan vi skal takle situasjoner og huske at vi må være ydmyke og behjelpelig mot alle vi møter i våre dagligdagse gjøremål, jobb, skole eller i familie situasjoner.

Abu Hurayra (Allah be pleased with him) reports that the Messenger of Allah (blessings and peace be upon him, his family, and companions) said, The best prayer after the obligatory prayers is the night prayer.[Muslim]

2 thoughts on “Gi ruh mer oppmerksomhet enn kroppen”

Det er stengt for kommentarer.