Forskjell på en troende og en ikke-troende

Når en person trenger noe benytter han seg av de tilgjengelige verdslige midlene og det er ingen forhindringer i Sharia å bruke slike midler. Men en muslim og en vantro er forskjellige i sin tro, for en vantro er avhengig av å bruke de utelukkende midlene for å oppnå sitt mål.

Et eksempel: Søke på en jobb
La oss ta jobbsøking som et eksempel. En person vil se etter jobb og finner et interessant jobb, han sender inn søknad og forteller noen der om å anbefale han. Dette er de tilsynelatende midlene han bruker for å oppnå sitt mål. En vantro legger all hans avhengighet på disse midlene og sørger for at hans søknad er godt skrevet og anbefalingen er verdig.

På en annen side, sender en muslim også en søknad og får noen til å anbefale han, men han stoler ikke helt på disse midlene. Han vet at hans søknad og anbefalingen er meningsløst hvis ikke Allah gjør dem effektive. Han bruker tilgjengelige midler og ber Allah om hjelp og sier “Allah! Jeg har brukt de tilgjengelige verdslige midlene, men det er kun du som kan gjøre dem effektive. Jeg spør deg om å oppfylle mitt ønske om å få denne jobben”

Et annet eksempel: Medisin og dens virkning
La oss ta et annet eksempel, hvis en person blir syk, så vil den vantro bruke de verdslige midlene. Besøke lege og ta de medisinene han har fått beskjed om å ta. Og regne med at han blir frisk om noen dager. En vantro vil ha tro på sin lege og de medisinene.

En muslim vil også besøke lege og bruke de medisinene, men han vil ikke ha tro på men Allah alene. Medisinene vil ikke virke før Allah gjør dem effektive.

Profeten Mohammed (fred være med han) har lært oss, at vi må bruke de tilgjengelige midlene men vi må ikke ha tro på de men heller Allahs tro på at de vil fungere hvis du benytter dem.

Maulana Dr. Abdul Hayy (rah) har sagt at religion er egentlig for å rette ens vinkel for observasjon. Justere vinkelen bitte litt så har du religion, ellers er det materialisme. For eksempel, alle religioner krever tålmodighet for å bli frisk av sykdom. Til og med Islam sier til oss at hvis vi er syke må vi gå til lege for å bli behandlet. Men det spørs hvordan vi observerer det. Vi må ikke ha tro på at behandlingen i seg selv vil gjøre oss friske igjen, men vi må ha tro på at Allah vil gjøre denne behandlingen effektivt slik at vi blir friske.

Kjøre leser det er stor forskjell på en som tror på Allah og en som ikke tror. I denne verden er man verdt veldig mye hvis man ikke tror foran manges øyne, men i det neste liv er man null verdt hvis man ikke har tro. Du har kanskje hørt dette før; “Denne verden er paradis for de ikke-troende og fengsel for de troende”, med andre ord det er lett for de troende å være her og gjøre hva de vil men de som tror har det vanskelig for å unngå alt det onde. Ikke vent til i morgen det er i dag det gjelder. Hvem vet om du lever i morgen eller ikke.

2 thoughts on “Forskjell på en troende og en ikke-troende”

  1. Bra skrevet bro. Det er jo sånn de fleste tenker når de sender søknader osv… May Allah give us more sabar and taufeeq to believe more in him than other worldly elements.. Ameen

  2. Interessant eksempel det første… Er det derfor muslimer føler seg så diskriminert på arbeidsmarkedet? Hvis Allah har en påvirkning her, burde vi kunne se det i positive utslag på sysselsettingen, men istedet hører vi om de som har sendt mange titalls søknader uten å få svar. Som om ikke det er nok, så er det en rekke ordninger som legger til rette for at innvandrere og faktisk muslimer spesielt skal komme seg i jobb som målrettet rekruttering. Likevel står ikke Allah ved deres side…?

Det er stengt for kommentarer.